Izrael újabb alagutakat rombolt le a Gázai övezetben

külföld
január 28., 11:48

Egy, a Gázai övezet északi részén található alagút lerombolásáról adott hírt az izraeli hadsereg (IDF) vasárnap. Ennek ellenére a Wall Street Journal értesülései szerint az övezet szerteágazó alagútrendszerének mintegy 80 százaléka továbbra is sértetlen.

photo_camera Izraeli tankok lőttek az ENSZ Palesztin Menekülteket Segélyező és Munkaközvetítő Ügynökségének (UNRWA) székházára Hán Júniszben Fotó: JEHAD ALSHRAFI/Anadolu via AFP

Folytatódnak a harcok a Gázai övezet déli részén, Hán-Júnisznál. A város környéki hadműveleteknek az IDF szerint több halottja van, szemtanúk pedig arról számoltak be, hogy továbbra is zajlik a gyakorlatilag működésképtelenné vált Nasszer kórház ostroma.

A emellett hadsereg drónokkal támadott egy menekülttábort is, majd közölte, hogy megsemmisített egy terroristasejtet. A Hamász vezetése alatt álló egészségügyi minisztérium szerint a háború palesztin áldozatainak száma 26 ezer felett van.

Izraelt a népirtáshoz kapcsolódó cselekmények leállítására és a humanitárius szolgáltatások terén nagyon erőfeszítésre szólította fel pénteken a hágai Nemzetközi Bíróság (ICJ). A bíróság azután döntött, hogy Dél-Afrikai Köztársaság azzal fordult a bírósághoz, hogy szerintük Izrael népirtást követ el Gázában. (via MTI)