8950 forint lesz a Budapest-bérlet

belföld
január 30., 07:55

Tíz év után először csökken a Budapest-bérletek ára, 9500 helyett március 1-étől 8950 forintba kerül majd - osztotta meg Karácsony Gergely főpolgármester egy Facebook posztban. Mint írta, az árcsökkenés „a megyei és az országbérletek Budapesten való elfogadásával összefüggésben” került bevezetésre.

Az árcsökkenés többek között annak köszönhető, hogy megállapodás született Lázár János és Karácsony Gergely között a Budapest-bérletekről: azok továbbra is érvényesek maradnak a főváros egész területén a BKK mellett a MÁV, a Volán és a HÉV járatain is. A közlemény szerint a BKK elfogadja a Pest vármegyére váltott havibérleteket március elsejétől. Mindegyik bérletet mindkét fél árusítani fogja.

Viszonyításképpen a teljes árú vármegyebérlet 9450 forintba, a tanuló vármegyebérlet pedig 945 forintba kerül. Annak tehát, aki csak Budapesten belül tervez tömegközlekedni egész hónapban, még mindig jobban megéri majd Budapest-bérletet vennie. Azonban a diákoknak jóval olcsóbb lesz a tömegközlekedés az eddigi 3450 forintos Budapest-bérlet helyett a 945 forintba kerülő vármegyebérlettel.