Fico elkapott egy vírust, de mindent megtesz, hogy Brüsszelben már ott lehessen Orbán mellett

külföld
január 30., 20:53

Elkapott egy vírust, emiatt fontos találkozókat kényszerül lemondani Robert Fico szlovák kormányfő: nagykövetekkel, a pártja vezetésével és a szerdai kormányülés előkészítésével kapcsolatban is elmaradnak tárgyalásai. Mindezt Facebook-oldalán úgy vezette fel, hogy

„Sajnálom, hogy jó hírekkel kell megkínálnom az ellenzéket és a szlovákellenes médiát”.

A miniszterelnök állítása szerint nem biztos benne, hogy képes lesz kezelni szerdán a kényes napirenddel rendelkező kormányt, elmenni a szlovákiai Eurobizottságba, majd videotelefonálni Donald Tusk lengyel miniszterelnökkel, végül pedig Strasbourgba utazni, hogy találkozzon az Európa Tanács főtitkárával és a büntetőjog módosításával foglalkozó Velencei Bizottság képviselőivel.

Azért viszont minden tőle telhetőt megtesz, hogy ott tudjon lenni csütörtök reggel az Európai Tanács brüsszeli ülésén, ahol „mindenféle furcsa dolgok zajlanak Magyarország ellen”.

link Forrás

Az októberben negyedszerre is kormány alakító Fico gyorsan felvette az orbáni tempót. Először bejelentette, hogy berekeszti az ukrajnai katonai segélyeket - bár a jelenlegi állás szerint nem fogja blokkolni az Ukrajnának nyújtott ötven milliárd eurós uniós támogatást, ez lenne a „furcsa dolog”, ami „Magyarország ellen” zajlik Brüsszelben -, visszatoloncolja a szlovák-magyar határon feltartóztatott menedékkérőket, leszámol a civil szervezetekkel és kizárja a kormányülésekről a kritikus sajtót.

November végén már nem volt hajlandó szóba állni négy általa liberálisnak bélyegzett, részben külföldi tulajdonosi háttérrel rendelkező médiummal, és bejelentette, hogy enyhébben büntetné a korrupciót és felszámolná a kényes ügyekkel foglalkozó speciális ügyészséget.

Miközben odahaza épp leszámolt az igazságszolgáltatással, január közepén Fico Budapesten is járt.

(via Telex)