Akár már idén szabadulhat a diszkópápa Vizoviczki László

bűnügy
február 02., 19:55

Ha az ügyészség fellebbezése eredménytelen lesz, büntetéseinek összevonásával már idén szabadulhat a Hajógyári-sziget szórakozóhelyeit évekig uraló Vizoviczki László, értesült a Magyar Nemzet. Vizoviczki egyrészt költségvetési csalás, másrészt rendőrök megvesztegetése miatt kapott hét-hét év börtönbüntetést, azonban időközben a kettőt összbüntetésbe foglalták.

Vizoviczki László készül felszólalni az utolsó szó jogán az ellene és 33 társa ellen milliárdos nagyságrendű vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás vádjával indult büntetőper tárgyalásán a Fővárosi Törvényszéken 2017. április 24-én.
photo_camera Vizoviczki László készül felszólalni az utolsó szó jogán az ellene és 33 társa ellen milliárdos nagyságrendű vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás vádjával indult büntetőper tárgyalásán a Fővárosi Törvényszéken 2017. április 24-én Illusztráció: Szigetváry Zsolt/MTI/MTVA

Ezt követően tavaly decemberben egy jogorvoslati indítványnak köszönhetően született a nem jogerős döntés, melynek értelmében az összbüntetés nyolc évre és néhány hónapra rövidül, mivel beszámítják a letartóztatásban és házi őrizetben töltött éveket is. Ez még nem emelkedett jogerőre, mivel az ügyészség fellebbezett.

Vizoviczkinak több mint százmillió forintos pénzbüntetést kellene befizetnie, különben a bírság összegét hónapokba átszámítva ülné le. Ezt valószínűleg el fogja kerülni, mivel a 250 millió forintos óvadékot a jogerős ítélet letöltésének megkezdése után visszakapta.

Az egykori klubtulajdonost két évvel ezelőtt hivatali vesztegetés, minősített adatokkal való visszaélés és más bűncselekmények miatt hét és fél év fegyházra ítélték, a magas rangú rendőri vezetők pedig, akiket lefizetett, még súlyosabb büntetést kaptak. Vizoviczki 2010 és 2012 között rendszeresen fizetett a hatóságoknak, hogy megtudja, mikor melyik szórakozóhelyre terveznek razziát, valamint elérte, hogy a razziák az ő klubjai helyett inkább a riválisnak számító éttermeket, diszkókat és bárokat érintsék.

„A Vizoviczki olyan volt itt, mintha ő lenne a Vatikán” – írta Sarkadi Zsolt az éjszakai élet hajdani uráról írt cikksorozatának első részáben. A második, illetve harmadik részben szó esik többek közt a Vizoviczki-birodalom és a Rogán-féle önkormányzat ügyleteiről is.