Hivatalos: nyártól Orbán Viktor gyermekkori kedvenc csapata, az Újpest is a NER futballbirodalmának része

futball
február 06., 15:25
  • Miután tavaly nyáron otthagyta Székesfehérvárt, most Újpesten tűnt fel a Mol Vagyonkezelő Zrt., ezzel véget ért a 2011 óta tartó Duchâtelet-korszak.
  • Az Újpest volt az utolsó csapat az NB I.-ben, amelyik a NER-en kívül állt, ennek most vége.
  • Orbán első, 1998-2002 közötti miniszterelnöksége alatt az Újpest egyedüli nagycsapatként stadiont, új tulajdonost, tehetős szponzorokat kapott az államtól, ami nem csoda, hiszen Orbán Viktor maga is gyerekkora óta az Újpestnek szurkol.
  • Ennél sokkal különösebb, hogy miért tartott ilyen sokáig kívül állnia a Nemzeti Együttműködés Rendszerén.

Az elmúlt években az Újpest identitásának része lett, hogy ők az egyetlen, Orbán Viktor rendszerén kívüli csapat az NB I.-ben. Ez az érzés a tavaly május elsejei Újpest–Fradin mindennél erősebb volt. A lila drukkerek TI VAGYTOK A NERENCVÁROS-drapériával fogadták a vendégeket, majd politikai üzenetekkel teli újabb lepedőket bontottak ki: A FRADI CSÜRHE AZ ÚJ BÉKEMENET / A KESMA LEGÚJABB ÉKKÖVE: FRADI B-KÖZÉP / A PÁRTTAGKÖNYVETEK MÉG A HOLDRÓL IS LÁTSZIK.

2023 tavaszán még a NER-nek üzentek
photo_camera 2023 tavaszán még a NER-nek üzentek Fotó: 444.hu

Az Újpestet Orbán 2010-es hatalomra kerülése óta eddig elkerülték az oligarchák, az állami vagy állami megrendelésekből élő NER-es cégek, az elnöki székben ülő fideszes politikusok. Egészen mostanáig, a Mol Vagyonkezelő Zrt. megérkezéséig.

Felvirágoztatni jöttek

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.