A Megafon ügyvezető igazgatója is oktat a Metropolitan Egyetemen, ahol az Alapjogokért Központ kutatási igazgatója lett nemrég a dékán

belföld
február 07., 17:12

Kifejezetten nagy számban oktatnak Fidesz-közeli személyek a Budapesti Metropolitan Egyetemen (METU), írja a Media1 egy hallgató neptunos előadásadatokról készült képernyőképeire hivatkozva.

photo_camera Kovács István Gergely a Fidesz kongresszusán Fotó: Németh Dániel/444

Egyikük az a Kovács István Gergely, aki a fideszes propagandát terjesztő, a választások előtt egy hét alatt 72 milliót elhirdető Megafon ügyvezető igazgatójaként dolgozik. Kovács politikai kommunikációt oktat az egyetemen, és gyakran ad elő az államilag feltőkésített Mathias Corvinus Collegium (MCC) különböző eseményein is.

Az egyetemen oktat hírszerkesztést és cikkírást Harangozó Éva, a Magyar Nemzet újságírója, illetve a PestiSrácok egyik műsorvezetője is. A két orgánum az Átlátszó gyűjtése szerint szinte minden évben élen járt az elvesztett sajtóperek tekintetében.

A névsorban megtalálható még Dézsy Zoltán filmes neve is, aki 5 millió forintos NKA-támogatásból készítette el az Elment az öszöd című korszakos műremeket.

2023-ban a METU több oktatója felmondott, később a vezérigazgató is távozott, miután kisebb botrányt kavart, hogy a félév kezdete előtt néhány nappal a dékán elbocsátotta Murai Andrást, és két oktatót, Gócza Anita újságírót és Gayer Zoltán docenst. Murai a kommunikáció és médiatudomány szakot is magába foglaló Kommunikációtudományi Intézetet és egyben az újságírásközpontot vezette.

Mindezt megelőzte, hogy év elején a dékáni poszton Papp-Váry Árpád marketingkommunikációs szakembert a kormányközeli thinktank, az Alapjogokért Központ uniós kutatási igazgatója, Kovács Attila váltotta.