Az olasz külügyminiszter szerint már jobban bánnak a Magyarországon letartóztatott antifa-aktivistával

POLITIKA
február 08., 21:03

Miután a hetekben aggodalmak merültek fel a Magyarországon letartóztatott antifasiszta aktivista fogvatartási körülményeivel kapcsolatban, az olasz külügyminiszter azt mondja, hogy már biztosították a jobb bánásmódot, írja a Reuters.

"Megelőző intézkedés" az olasz antifa aktivistákon
photo_camera "Megelőző intézkedés" az olasz antifa aktivistákon Fotó: Nemeth Daniel/444

Antonio Tajani azt mondta, találkozott Magyarország olasz nagykövetével, aki a higéniai és egészségügyi feltételek javulásáról, valamint a börtönszemélyzet barátságosabb hozzáállásáról számolt be. Ilaria Salis már szabadon beszélhet családjával és az olasz nagykövetséggel. Tárgyalási iratainak olasz fordítását azonban még nem kapta meg, de Tajani szerint rajta vannak az ügyön.

A 39 éves Ilaria Salis bűnszervezetben elkövetett, életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérlete miatt áll bíróság előtt Budapesten. Nagy felháborodást váltott ki az olaszokból, hogy a nőt vezetőláncon vitték tárgyalóteremben, illetve hogy a család és az ügyvédek szerint rendkívül rossz körülmények között tartják fogva. Ezt a magyar fél tagadta.

Az MTI tudósítása szerint Tajani a parlament előtt arról beszélt, hogy el kell kerülni, hogy jogi ügyből politikai ügy váljon, amely címlapokat ajándékoz az újságoknak, de nem tesz jót az érintetteknek.