„Ennél sokkal tökösebb csávónak tűntél” – Magyar Péter felkelt, megitta a kávéját, majd felkérdezte Rogánt és Tiborczot

POLITIKA
február 13., 08:25

Magyar Péter, Varga Judit volt férje tegnap azt ígérte, ő is igyekszik majd témát szolgáltatni a hétvégén esedékes Orbán-évértékelőre. Már neki is kezdett. Ma reggeli posztjában két embert szólított meg: Rogán Antalt és Tiborcz Istvánt.

Előbbihez (Tóni) a következő kérdéseket intézte:

Miért hallgatsz, miért bújsz Havasi Berci mögé? Ennél sokkal tökösebb csávónak tűntél sokszor. Te vagy a kormányzati kommunikációs agytröszt mindenható ura, kisujjadban a kommunikáció csínja-bínja, miért bújsz el a választóid elől, miért nem tartasz évek óta sajtótájékoztatót? Esetleg félsz a kérdésektől?

Majd egy ennél is kényesebb témát kezd feszegetni:

„Miért nem mesélsz a Schadl Györggyel való »szakmai« kapcsolatodról meg sok más hasonló ügyről? Nincs időd rá? Épp egy új találmányon dolgozol? A Schadl-ügy egyik legviccesebb (vagy inkább legsúlyosabb) szála, hogy a Nyomozó Főügyészség még mindig nem tudja, ki lehet Tóni, Barbara és Ádám, akikről a nyomozati anyag alapján a lehallgatott beszélgetésekben Schadl egy körvonalazódó üzlet kapcsán anekdotázgatott.

Magyar másik kiszemeltje legújabb posztjában Tiborcz István, akinek rögvest az erényeit sorolja fel.

Te egy igazán tehetséges ember vagy, 37 évesen 100 milliárdjaid vannak, szállodák tömkelege, bank, alapkezelők, rengeteg egykori értékes állami ingatlan, Waberer’s, a fél belgrádi irodapiac, még fel sem épült budapesti irodaházak (már előre kiadva állami cégeknek). És ugye ez csak ami már a neveden van.

Magyar ezután utal arra is, hogy még koránt sincs vége Tiborcz szárnyalásának.

Milyen egyéb cégeket veszel át mostanában? Összesen mennyi állami hitelt vagy támogatást kaptál/vettél át a portfóliód összerakásához? Mi a titkod? Oly sokan szeretnének inspirálódni a sikersztoridból, hiszen oly sok magyar ember járt jó iskolákba, dolgozik rengeteget és valahogy nekik nem állnak össze ilyen szerencsésen a csillagok. Mi a célod? Ha tíz év múlva még egy nullával több lesz a hosszú számsor végén, az már elég? Jártál mostanában borsodi falvakban, ahol a gyerekek néha télen is meleg ruha nélkül játszanak az udvaron?

A teljes poszt itt olvasható:

link Forrás

Magyar a kegyelmi botrány kirobbanásakor kezdett látványosan kibeszélni a NER-ből, ezzel az egyik vezető mellékszereplője lett a cikkünk nyomán a héten kirobbant botránynak, ami Novák Katalin köztársasági elnök, valamint a Fidesz egyik parlamenti képviselője, Magyar exfelesége, Varga Judit volt igazságügyi miniszter lemondásához vezetett.

Magyar először azzal keltett feltűnést, hogy a NER-hez köthető közszereplőként, állami cégek igazgatósági tagjaként egy nyilvános poszt alatti kommentjében azt írta, valószínűleg többen is hibáztak K. Endre kegyelménél. Novák és Varga lemondása után ő is bejelentette, lemond állami céges pozícióiról, és olyanokat írt: „Egy percig sem akarok olyan rendszer részese lenni, amelyben az igazi felelősök nők szoknyája mögé bújnak, ahol Tónik, Ádámok és Barbarák vígan röhöghetnek a markukba." Ezután a Partizánban többek között arról beszélt, hogy a titkosszolgálat emberei hogyan fenyegették meg őt a Karmelitában.

A Partizánnak adott interjút már több mint 1 milliószor tekintették meg, tegnap pedig már Havasi Bertalan, Orbán Viktor sajtófőnöke is kénytelen volt reagálni Magyar szavaira: „Reménytelen helyzetben lévő emberek kétségbeesett próbálkozásával a kormány nem foglalkozik” - mondta.

Kis érdekesség: az Index is szemlézte a partizános interjút, amiből azonban utólag kiszedték a Rogán Antalra nézve kellemetlen részeket.