„Orbán előkapott egy köteg 500 euróst”, posztolta Magyar Péter

belföld
február 14., 13:39

Új posztot tett ki a Facebook-oldalára Magyar Péter, Varga Judit exférje, de az ellenzéki térfélen felfokozott várakozás ellenére ez még elég messze van a simicskai értelemben vett atombombától. Feltűnő viszont, hogy míg idáig Orbán Viktornak közvetlenül nem ment neki a NER-ből minél látványosabban kicsekkoló Magyar, most a miniszterelnök készpénzhasználati szokásaira utalgatva válaszolt a propagandagyár egyik őt támadó cikkére.

Magyar arra a „Milliós luxusórával a kezén adott interjút a Partizánnak Magyar Péter” című Mandiner-szösszenetre reagált, amiben Varga Judit volt férjét most éppen az anyagi helyzete miatt állítják pellengérre, mire ő Orbán köteg 500 eurósával válaszolt.

„Úgy érzem Toniék megtalálták rajtam a fogást. Igen valamikor 7-8 éve diplomataként Brüsszelben vettem bankkártyával ezt a szép órát. Ekkortájt történt, hogy az egyik Európai Tanács szünetében miniszterelnök úr előkapott a zakója zsebéből egy köteg 500 euróst és megkérte az egyik kollégát, hogy vegyen a lányának valami különleges teát. Hiába mondta szegény, hogy az 500 euróst nem fogadják el a boltban…Mert ugye csak a készpénz!”

- olvasható a posztban.

link Forrás

Magyar Péter Varga és Novák lemondása után bejelentette, hogy lemond az állami céges pozícióiról, hozzátéve, hogy „egy percig sem akarok olyan rendszer részese lenni, amelyben az igazi felelősök nők szoknyája mögé bújnak, ahol Tónik, Ádámok és Barbarák vígan röhöghetnek a markukba". Vasárnap aztán bement a Partizán stúdiójába, hogy bemondja, Rogánnak mennie kell, és feltegye azt a már többekben megfogalmazódott kérdést, hogy „kialakulhat-e normálisan egy országban, hogy pár családé az ország fele?”.

Az interjú a magyar politikatörténet egyik legnézettebb videója lett, három nap alatt már közel 1,7 milliós nézettsége van. Ebben Magyar egyebek mellett arról beszélt, hogy amikor először költöztek szét Varga Judittal, behívták a Karmelita-kolostorba, és megfenyegették „a szolgálatok emberei”. Ugyanitt azt is elmondja, hogy a Diákhitel Központ vezetőjeként Balásy Gyula cégével kellett szerződnie, amikor pedig nem akart aláírni egy kommunikációs szerződést, Rogán Antal kabinetfőnöke, Nagy Ádám hívta fel, hogy szerinte jobb lenne.

Magyarnak másnapra közel teljes fordulatszámon ment neki a kormányzati kommunikációs gépezet. Orbán sajtófőnöke egy reménytelen ember kétségbeesett próbálkozásáról beszélt, majd értelemszerűen a megafonosok is beleszálltak annyi lábbal, amennyire tellett - Bohár Dániel például külön posztban fejtette ki, hogy „eddig csak elviseltük Varga Judit iránti tiszteletből, de most már mindenki a saját szemével láthatja, hogy hibbant”.

photo_camera Magyar Péter Gif: Partizán

Magyar Péter eddig leginkább Rogán Antal felé, illetve Tiborcz István vagyongyarapodására tüzelt hevesen, de Orbán Viktor irányába idáig óvatosabb volt. többször is arra utalt ugyanakkor, hogy további információkra lehet tőle számítani:

„Hétvégén kerül sor a miniszterelnöki évértékelő beszédre, amihez a magam módján én is igyekszem majd témát szolgáltatni”

- írta kedden.