Nem vesz részt az összellenzéki tüntetésen az LMP

POLITIKA
február 25., 09:40

Vasárnap délután a Kossuth térre vonul a Demokratikus Koalíció, a Momentum, a Párbeszéd és az MSZP, hogy a tavaszi ülésszak kezdete előtt közvetlen elnökválasztást követeljenek. „Ha Te sem akarod, hogy Orbán újabb elnöke még több pedofil bűnözőt engedjen szabadon, tarts velünk a Parlament előtti tüntetésen és támogasd az emberek elnökének szabad megválasztását! Védjük meg a gyerekeinket, az unokáinkat az orbáni pedofilhálózattól!” - írták az eseményhez.

Az LMP azonban távol marad. Ungár Péter társelnök ezt azzal indokolta, hogy „jó, ha bármilyen párt konkrét javaslatokkal, tervekkel, a gyermekvédelemmel foglalkozik, de a tanártüntetésekhez hasonlóan az LMP álláspontja az, hogy nem a civilek és szakemberek elé és helyére, hanem a civilek mögé kell állni a politikának”.

Ungár Péter a parlamentben
photo_camera Ungár Péter a parlamentben Fotó: Németh Dániel/444

Bár szerinte lehetséges érdemi érveket mondani a közvetlen államfőválasztás mellett, de „a közvetlen államfőválasztás nem kezeli azokat az okokat, ami okozta ezt a gyalázatos kegyelmi ügyet”. Ezért a közvetlen elnökválasztást „egy üres, tartalmatlan” szlogennek tartják, ami szerintük azokat hitelteleníti, akik ezt mondják.

Az LMP szerint súlyos hibát követ el a többi párt, ha a Fidesz jelöltjén kívül más nincs, aki végigmegy a parlamenti eljáráso „és az elnökválasztás pillanatában képviseli azokat, akiknek megrendült a bizalmuk a gyalázatos kegyelmi ügy miatt”. A párt egyébként Hack Pétert, az ELTE jogi karának tanárát, a Hit Gyülekezetének lelkészét ajánlja köztársasági elnöknek. (MTI)