Ungár Péter: A hisztériaellenzék tüntetése megmutatta, hogy a szellemi polgárháborút nem lehet összekeverni a gyermekvédelemmel

POLITIKA
február 26., 07:13

Ungár Péter, az LMP társelnöke szerint „az LMP jó döntést hozott, hogy nem vett részt a DK, az MSZP és a Momentum közös tüntetésén”. Mármint azon a vasárnap délután, a Kossuth téren tartott megmozduláson, amin a Demokratikus Koalíció, a Momentum, az MSZP és a Párbeszéd vett részt, hogy a közvetlen elnökválasztásért tüntessenek.

Ungár Péter a parlamentben 2023. november 6-án.
photo_camera Ungár Péter a parlamentben 2023. november 6-án. Fotó: Németh Dániel/444

Ungár Facebookon azt írta, „a hisztériaellenzék tüntetése megmutatta, hogy a szellemi polgárháborút nem lehet összekeverni a gyermekvédelemmel, hogy a közvetlen elnökválasztás üres lózung és, aki a holnapi nap reggelén napirend előtti felszólalásban vesz részt az Országgyűlés munkájában, az késő délután már nem tudja hitelesen bojkottálni ugyanazt az ülésnapot az elnökválasztás alatt”.

Az LMP döntése – mármint az, hogy nem mentek ki a Kossuth térre, amiről egyébként előre szóltak – Ungár szerint: „abból fakadt, hogy azt gondoltuk, hogy jeleznünk kell azt, hogy van olyan párt, amely szerint mind az ország szellemi légkörének, mind a hallgatók lelki egészségének ártalmas a szellemi polgárháború rikoltozó ágyúinak célpont nélküli pufogtatása”.

Ungár bejegyzésében ezután Karácsony Gergely főpolgármestert, de még a BKK-vezér pulykázását is elővette, és leírta, hogy szerinte Karácsony „megint pontosan úgy viselkedik, mint aki nem azért indul egy választáson, hogy vezesse ezt a várost, hanem ellenzéki pártvezető/miniszterelnök/köztársasági elnök szeretne lenni”.