Az EA több száz alkalmazottjától búcsúzik

TECH
február 29., 16:59

Továbbra is folynak a leépítések a globális techszektorban, ezúttal az Electronic Arts (EA) játékfejlesztő cég rúgta ki alkalmazottainak 5 százalékát, közel 700 dolgozót, írja a CNBC. A cég több játékfejlesztést is leállít, köztük egy Star Wars FPS-ét.

photo_camera Fotó: JUSTIN SULLIVAN/Getty Images via AFP

Kedden a Sony jelentette be, hogy a PlayStation részlegénél mintegy 900 alkalmazottat, az összmunkaerő 8 százalékát bocsátja el, a Microsoft januárban 1900 munkahelyet szüntetett meg az Activision Blizzardnál a felvásárlás után, a Riot Games pedig a munkaerő 11 százalékától búcsúzott.

Andrew Wilson, az EA vezérigazgatója az alkalmazottaknak azt írta, hogy a cégnek racionalizálnia kell a vállalati műveleteit, hogy teljesíteni tudjon a rajongói felé. Hasonlóan kellemetlen üzeneteket fogalmaztak meg nagy techcégek vezetői az elmúlt két évben, mióta tömeges leépítések zajlanak az iparágban. Ez köszönhető részben a mesterséges intelligencia fejlődésének, részben pedig annak, hogy a világjárvány alatt bizonyos cégek túl sok munkaerőt vettek fel, a kereslet a járvány után azonban jelentősen visszaesett.