Itt a Borízű hang #161: A paywall mögé dugott világháború és a hokkaidói filmesztétika

podcast
  • Link másolása
  • Facebook
  • X (Twitter)
  • Tumblr
  • LinkedIn

Ha szeretnéd a Borízű hang adásait már a megjelenés napján (jellemzően vasárnap szombaton hajnalban) elérni, „Közösség” vagy „Belső kör” csomagra lesz szükséged.

Huszonnégy órával előrébb költözni szándékozó műsorunk minden valószínűség szerint utoljára jelentkezik régi helyén. Nem kell pánikba esni: rövidítjük az utómunkaperiódust. És magasítjuk a fizetőfalat a túlélés érdekében. Build that paywall!

  • 00:27 Legyünk szombaton? Hány neo-Heti Hetes ad ki egy régit? Szerencsére a Pew embargós kutatását még az előfizetőknek sem meséltük el. Műsorunk a fellegvárban.
  • 04:29 Mi és miért van a paywallon kívül és belül? Miért, te szeretsz fizetni? A Vice és a Buzzfeed halála. A II. világháborút sem adták ingyen a rikkancsok..
  • 09:49 Impakt a paywall mögül. Kommunostoid vagy nem kommunistoid ormánsági vályogviskózni? Haraszti Miklós esete a paywallal. Nem az Orbán bukna bele, hanem a 444.
  • 13:59 Mikor lesz Sulyok Tamás-interjú a 444-en? A befeszült fideszesek.
  • 17:09 Mongol jurta a József körúton.
  • 22:37 Magyar-mongol mennyegző. Magyar-kínai esküvő. Magyar-nigériai frigy.
  • 25:14 Rejtélyes módon népszerű budapesti vendéglátóhelyek. Retro Lángos. Amikor Szijjártó lángosozni vitte a Kínai Kommunista Pártot. The Magic a Hajós utcában.
  • 29:52 Uj Péter: Új kretének a prémiumkontentban. Mocskos táskák, mocskos emberek. Viccesnél viccesebb úszósapkák.
  • 37:06 Mi van a mézsöröddel? Mead Scientist. Mézsörfőzés professzionálisan és házilag.
  • 40:58 Leif Erikson mézsöre. Az etióp mézsör, a tej. Etióp romkocsmák és gasztronómia. Az etióp tatárbifsztek az injera és a böjtök.
  • 45:47 Kezdjük gesztenyemézzel! Mézsör a hálószobában.
  • 49:58 Romkocsma-etimológia: a legújabb kutatások. Pótkulcs, a proto-romkocsma. A savariai Romkert.
  • 53:56 Amikor emberszámba vesznek a kidobók. Akinek a techno tette tönkre a bunyóját: Gálfi Gatto András.
  • 56:09 A Borízű Hang hatása a hokkaidói filmesztétikára.
Kapcsolódó cikkek
Legfrissebb podcastjaink

Borízű hang #249 [H]: Aki nem tud liberálisul, ne beszéljen liberálisul

Mohamedek között, Keith Richards és Yves Saint Laurent nyomában. Igazság és hitelesség a belső sávban. Nyelvtudomány és esztétikai terror. Pápázás. Tusfürdőmaffia a siralomházban.

Uj Péter, Bede Márton, Winkler Róbert
podcast

Van-e egyáltalán olyan, hogy kínai konyha?

Podcastunkban Vida Kata pszichológus, gasztroblogger beszélgetett Lu Boennel, a 101 étteremcsoport alapító tulajdonosával gyerekkoráról, a Ramenka és a 101 Bistro alapításáról, és arról, hogy mitől lesz autentikus egy kínai étel.

444.hu
podcast

Borízű hang # 248: Levillog a Két Mackó [H]

Bede Márton elmagyarázza a kínai konyha legnagyobb gurujának a hortobágyi palacsintát. Tartsunk már jobbra az autópályán! Cinikus békebrókerek. Már alig virul a fityula, fogynak a szóvicces filmcímek.

Uj Péter, Bede Márton, Winkler Róbert
podcast

Ami a nagy vállalati vagyonok hatékony működtetéséhez elengedhetetlen: mi az a kontrolling és kinek kell egyáltalán?

A hazai vállalatok jelenleg nem profittermelő eszközként használják a kontrollingot, hanem aktuális helyzetük leírására, a múltbeli adataik értelmezésével. Podcastunkban arról beszélgettünk, hogyan lehetne ezt másként csinálni.

Diószegi-Horváth Nóra
támogatott tartalom

Nem csak talpon maradni, de fejlődni is: kinek és mire jó a kontrolling?

Podcastunkban többek közt arra keressük a választ, lehet-e egyáltalán tervezni még a választások előtt, mire készülhetnek a vállalatok, és hogyan lehet sikerrel megoldani jövőbeni kihívásokat.

Diószegi-Horváth Nóra
támogatott tartalom