Itt a Borízű hang #161: A paywall mögé dugott világháború és a hokkaidói filmesztétika

podcast
  • Link másolása
  • Facebook
  • X (Twitter)
  • Tumblr
  • LinkedIn

Ha szeretnéd a Borízű hang adásait már a megjelenés napján (jellemzően vasárnap szombaton hajnalban) elérni, „Közösség” vagy „Belső kör” csomagra lesz szükséged.

Huszonnégy órával előrébb költözni szándékozó műsorunk minden valószínűség szerint utoljára jelentkezik régi helyén. Nem kell pánikba esni: rövidítjük az utómunkaperiódust. És magasítjuk a fizetőfalat a túlélés érdekében. Build that paywall!

  • 00:27 Legyünk szombaton? Hány neo-Heti Hetes ad ki egy régit? Szerencsére a Pew embargós kutatását még az előfizetőknek sem meséltük el. Műsorunk a fellegvárban.
  • 04:29 Mi és miért van a paywallon kívül és belül? Miért, te szeretsz fizetni? A Vice és a Buzzfeed halála. A II. világháborút sem adták ingyen a rikkancsok..
  • 09:49 Impakt a paywall mögül. Kommunostoid vagy nem kommunistoid ormánsági vályogviskózni? Haraszti Miklós esete a paywallal. Nem az Orbán bukna bele, hanem a 444.
  • 13:59 Mikor lesz Sulyok Tamás-interjú a 444-en? A befeszült fideszesek.
  • 17:09 Mongol jurta a József körúton.
  • 22:37 Magyar-mongol mennyegző. Magyar-kínai esküvő. Magyar-nigériai frigy.
  • 25:14 Rejtélyes módon népszerű budapesti vendéglátóhelyek. Retro Lángos. Amikor Szijjártó lángosozni vitte a Kínai Kommunista Pártot. The Magic a Hajós utcában.
  • 29:52 Uj Péter: Új kretének a prémiumkontentban. Mocskos táskák, mocskos emberek. Viccesnél viccesebb úszósapkák.
  • 37:06 Mi van a mézsöröddel? Mead Scientist. Mézsörfőzés professzionálisan és házilag.
  • 40:58 Leif Erikson mézsöre. Az etióp mézsör, a tej. Etióp romkocsmák és gasztronómia. Az etióp tatárbifsztek az injera és a böjtök.
  • 45:47 Kezdjük gesztenyemézzel! Mézsör a hálószobában.
  • 49:58 Romkocsma-etimológia: a legújabb kutatások. Pótkulcs, a proto-romkocsma. A savariai Romkert.
  • 53:56 Amikor emberszámba vesznek a kidobók. Akinek a techno tette tönkre a bunyóját: Gálfi Gatto András.
  • 56:09 A Borízű Hang hatása a hokkaidói filmesztétikára.
Kapcsolódó cikkek
Legfrissebb podcastjaink

Borízű hang #251 [hossz]: Másfél milliós kardigánban az Orczy közvécében

Ünnepi különszám, kínai bejglireceptmelléklettel! Korrupt sportvezetők karácsonya. Mága és a taó. A Brunello Cuccinelli szennyes titkai. Kézilabda az Antarktiszon. Életveszély a körúti biciklisávban. A magyar állam szétesése az Orczy park vécéjében.

Uj Péter, Bede Márton, Winkler Róbert
podcast

Borízű hang #250 a színpadon [hosszú]: Hajóféreg hamis zászlóval

Turistaosztály és prankolgatás. A marokkói futball és a felcsúti modell. Aján Tamás for minden! Winkler Róbert hajápolási praktikái. Uj Péter arcszőrzete. Az autós újságírás Szörényi–Bródyja. Férgek rágják a magyarok hajóját. Magellánét is. Büszkén emeljük magasra a hamis zászlót!

Uj Péter, Bede Márton, Winkler Róbert
podcast

Tyúkól#57: Asszertív karácsonyi ünnepeket kívánunk!

Mi van, ha nincs bejgli? Hogyan ne legyünk idegbetegek szenteste? Miért nem tudunk normálisan kommunikálni? Ünnep előtti gyorstalpaló.

Diószegi-Horváth Nóra, Kun Zsuzsi
podcast

Borízű hang #249: Aki nem tud liberálisul, ne beszéljen liberálisul [rövid verzió]

Mohamedek között, Keith Richards és Yves Saint Laurent nyomában. Igazság és hitelesség a belső sávban. Nyelvtudomány és esztétikai terror. Pápázás. Tusfürdőmaffia a siralomházban.

Uj Péter, Bede Márton, Winkler Róbert
podcast

Az emberfej ízű licsitől a legjobb kínai éttermekig Londonban

A 444 gondozásában megjelent A kínai konyha kultúrtörténete könyvbemutatóján Vida Kata gasztroblogger beszélgetett Keve Márton kreatív séffel és Bede Mártonnal, a 444 újságírójával, többek közt arról, hogyan változott Budapesten a kínai gasztronómiai felhozatal, és mik a legizgalmasabb helyek most. Beszéltünk a legfontosabb hozzávalókról, hogy mit kell vásárolni egy alaprecepthez, és főleg miért érdemes kínait enni.

444.hu
podcast