Steve Bannont fogadta Orbán a washingtoni magyar nagykövetségen

POLITIKA
március 07., 17:33

Az amerikai–magyar kapcsolatok jövője címmel tartott panelbeszélgetést a Heritage Foundation. A Ronald Reagan elnöksége óta megkerülhetetlen jobboldali alapítvány Ukrajna segítése ellen kampányol, sokat tenne a globális felmelegedés fokozásáért is, és a fő célja az, hogy „intézményesítse a trumpizmust”.

A panelbeszélgetés vendége Orbán Viktor volt, akivel Kevin Roberts, a Heritage elnöke beszélgetett. Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke szerint a közönség soraiban a legnevesebb amerikai jobboldali politikusok, elemzők, közéleti személyiségek foglaltak helyet. A programot Vivek Ramaswamy volt republikánus elnökjelölt-jelölt vezette fel, aki azt mondta: a világnak szüksége van egy mozgalomra, ami az igazságért, a hagyományokért, a családokért, az emberekért küzd.

photo_camera Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zo/MTI/MTVA

Havasi szerint a zárt körű panelbeszélgetésen Orbán a magyar kormány család- és gazdaságpolitikai sikereiről és kihívásairól beszélt, és az ukrajnai háborúról, az amerikai–magyar kapcsolatokról, Trump elnökről és politikai hitvallásáról kérdezték – írja az MTI.

A program után Orbán a washingtoni magyar nagykövetségen – az amerikai kormány akármelyik képviselője helyett – Steve Bannonnal, Trump egykori tanácsadójával folytatott megbeszélést. Bannonnak ugyan a csalási ügye miatt Trump kegyelmet adott, de 2022-ben 4 hónap börtönre ítéltek a Kongresszus megsértése miatt. Orbán akkor is megvédte.

Orbán Viktor és Steve Bannon megbeszélést folytat a washingtoni magyar nagykövetségen 2024. március 7-én.
photo_camera Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán/MTI/MTVA

Steve Bannon 2018-ban 20 ezer dollárnyi közpénzért adott elő Budapesten, „helyhiányra” hivatkozva nem engedték be a sajtót.