Rendőrvicc: a kormány felelős gazdálkodását mutatja, hogy fillérekért árverezi el a milliárdokért vett lélegeztetőgépeket

POLITIKA
március 22., 13:41

Elutasította a Nemzeti Nyomozóiroda a Demokratikus Koalíció feljelentését, amelyet hűtlen kezelés gyanújával tettek. Több mint 4 milliárd forint előleget fizetett ki az Orbán-kormány 749 darab kínai lélegeztetőgépért, amelyeket most töredékáron, lényegében fillérekért próbál elárverezni a Külügyminisztérium - olvasható a párt közleményében.

„A rendőrség azzal a nevetséges indokkal utasította el a nyomozás megindítását, hogy a lélegeztetőgépek elárverezése arra utal, hogy »a minisztérium a közpénzzel felelősen gazdálkodik«.”

A Demokratikus Koalíció azt állítja, mindenféle indoklás nélkül, hogy „a rendőrség az Orbán-kormány utasítására igyekszik eltussolni az Orbán-rendszer történetének egyik legnagyobb lopását.”

photo_camera Forrás: Magyar Bírósági Végrehajtói Kar

A lélegeztetőgépek többéves történetét mi is követtük, és joggal neveztük a közpénzelherdálás csúcsának, hogy legutóbb már 13 ezer forintért próbálták elárverezni a 10,7 milliért vett gépeket, amelyekre még így sem érkezett ajánlat.

A kormány a járvány alatt 300 milliárd forintot költött lélegeztetőgépek beszerzésére, de a gyanús biznisz iratait ledarálhatta a Külügyminisztérium, amely már azt sem árulja el, hány lélegeztetőgép porosodik a raktárakban. A bontatlan gépek tárolásán a Rogán Antal-féle lakáslottós cég gazdagodhat.