Az ügyvédje szerint senki sem értesítette Völnert arról, hogy titkos megfigyelés zajlik ellene

bűnügy
március 26., 16:05

Nyomozati anyagokat manipulálhattak, a legfőbb ügyész politikai befolyás alatt áll, a kormány szerint csak lufi az egész – derült ki délelőtt, miután Magyar Péter bement az ügyészségre, és közzétette a hangfelvételt a Varga Judittal folytatott beszélgetésről. Magyar azt mondta, a felvétel bizonyíték az elmúlt évek legsúlyosabb ügyében.

link Forrás

Hétfőn a Telex megírta, hogy nem sokkal azután, hogy Völner Pált berendelték a Karmelitába, Schadl György egy hangfelvételen megkérdezte Völnert, baj van-e.

Magyar Péter felvétele miatt a 24 megkereste Völner Pált is, aki ügyvédjén keresztül reagált. Papp Gábor közölte:

„Sem fél évvel, sem három nappal korábban nem értesítette senki arról Völner Pált, hogy nyomozás és titkos megfigyelés zajlik ellene.”

Az ügyvéd szerint ha Völner tudomást szerzett volna erről, akkor azonnal jelezte volna az Országgyűlés mentelmi bizottságának, hiszen egy parlamenti képviselő lehallgatását törvény tiltja a mentelmi joga miatt, ezt a büntetőügy tárgyalásán is szóvá tették már.

Papp Gábor szerint Völner semmilyen segítséget nem kapott, 2,5 éve áll büntetőeljárás alatt, a családja teljes vagyonát zárolták, és a védekezéshez való jogát is súlyosan korlátozták. Túl hamar zárták le a nyomozást, nem ellenőrizték a védekezését, fontos tanúkat nem hallgattak meg, köztük Varga Juditot – mondta.

Papp a lapnak azt mondta, Varga kulcsfontosságú meghallgatásáról máig nem döntött a bíróság, ugyanis miniszterként olyan hivatali szervezetet vezetett, ami esetében neki tudnia kellett róla, ha valami törvénytelen történik.

Völner védője szerint a hangfelvételt nem is lehet értelmezni, mert az sem derül ki belőle, hogy mit nem hagyott abba Völner, vagy miről szóltak neki tavasszal.

Völner Pál meghallgatása a Fővárosi Törvényszéken 2023. május 23-án.
photo_camera Völner Pál meghallgatása a Fővárosi Törvényszéken 2023. május 23-án. Fotó: Németh Dániel/444

A nyomozati anyagban nem tűnik minden kereknek, ebben a cikkben írtunk arról, mi utal arra, hogy belepiszkáltak a Völner–Schadl-ügy nyomozati irataiba.