Vizoviczki László kiszabadult

bűnügy
március 26., 17:00

A Magyar Nemzet azt írja, a hónap közepén kiszabadult a fegyházból a Hajógyári-sziget egykori ura, Vizoviczki László.

Évekkel ezelőtt költségvetési csalás és rendőrök megvesztegetése miatt 7-7 év szabadságvesztésre ítélték, és mivel mindkét ügyében kimondták a bűnszervezetet, kedvezményt nem kaphatott.

Pár éve viszont a két büntetését összbüntetésbe foglalták, és egy jogorvoslati indítványnak miatt decemberben született ezzel kapcsolatban egy újabb, neki kedvező döntés: Vizoviczki összbüntetése 8 évre és néhány hónapra rövidült, a döntést pedig a másodfokon eljáró Fővárosi Ítélőtábla is helybenhagyta.

Vizoviczki így szabadulhatott, mert beszámították neki a letartóztatásban és a házi őrizetben (az új büntetőeljárási törvény szerint bűnügyi felügyeletben) töltött időszakot is.

Vizoviczki László elsőrendű vádlott megérkezik a tárgyalóterembe az ellene és 33 társa ellen milliárdos nagyságrendű vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás vádjával indult büntetőper tárgyalására a Fővárosi Törvényszéken 2017. április 28-án.
photo_camera Vizoviczki László elsőrendű vádlott megérkezik a tárgyalóterembe az ellene és 33 társa ellen milliárdos nagyságrendű vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás vádjával indult büntetőper tárgyalására a Fővárosi Törvényszéken 2017. április 28-án. Fotó: Máthé Zoltán/MTI/MTVA

Az egykori klubtulajt 2020-ban hivatali vesztegetés, minősített adatokkal való visszaélés és más bűncselekmények miatt 7,5 év fegyházra ítélték, a magas rangú rendőri vezetők pedig, akiket lefizetett, súlyosabb büntetést kaptak. Vizoviczki 2010 és 2012 között rendszeresen fizetett a hatóságoknak, hogy megtudja, mikor melyik szórakozóhelyre terveznek razziát, és elérte, hogy a razziák az ő klubjai helyett inkább a riválisnak számító éttermeket, diszkókat és bárokat érintsék.

„A Vizoviczki olyan volt itt, mintha ő lenne a Vatikán” – írta Sarkadi Zsolt az éjszakai élet hajdani uráról írt cikksorozatának első részében. A második és harmadik részben szó esik többek közt a Vizoviczki-birodalom és a Rogán-féle önkormányzat ügyleteiről is.