Lázár János megígérte, Lázár János elrendelte

belföld
március 28., 11:08

Az építési és közlekedési miniszter egyedi utasításban rendelte el, hogy a Déli körvasút építésénél nem lehet éjszaka hangosan dolgozni, a húsvéti időszakban pedig úgy általában véve is leállította a munkavégzést.

Minderről maga Lázár János adott hírt Facebook-oldalán, méghozzá azzal az erőtől duzzadó felütéssel:

„Megígértem. Ma elrendeltem.”

Lázár szerint a Déli körvasút „jó Magyarországnak és jó a budapestieknek”, ezért megépítik, de úgy, „hogy az a lehető legkevesebb kellemetlenséggel járjon az ott élőknek”, az éjszakai hangos munkavégzés leállítása pedig indokoltnak tűnik, hiszen ahogy arról mi is beszámoltunk, volt olyan, hogy a lakók láncfűrész hangjára és kivágott fák látványára ébredtek.

Március elején a helyi civilek tüntetést tartottak az Építési és Közlekedési Minisztérium épülete előtt a Déli Körvasút jelenlegi tervek szerinti megépítése és a fakivágások ellen.

photo_camera Lázár János megjelenik a tiltakozáson.
Fotó: Németh Dániel/444

Ezen egyébként emlékeztették Lázárt egy korábbi ígéretére is, miszerint „a helyi közösség ellenében semmiféle építkezés nem lesz (...) az ország 93.000 négyzetkilométerén”, ám Lázár, aki egyébként személyesen jelent meg a demonstráción, azzal ütötte el a tiltakozók felvetéseit, hogy leállítani ugyan nem tudja az építkezést, de megígérte, hogy fognak ültetni fákat a kivágottak helyére.

A Déli Körvasút környezetvédelmi engedélyét már kétszer megsemmisítette a bíróság, a jelenlegi, harmadik engedély is per alatt áll, a lakosság pedig 2019 óta tiltakozik.