Toroczkai rágalmazásért beperli Hadházyt az orosz ügynökökről szóló posztja miatt

POLITIKA
március 29., 15:32

Hadházy Ákos független parlamenti képviselő arról írt, hogy a cseh elhárítás leleplezett egy olyan, prágai központú propagandahálózatot, amit Oroszországból finanszíroztak, hogy bomlassza az európia politikai egységet, és így szüntessék meg Ukrajna támogatását. A hálózat a Voice of Europe nevű oldal körül szerveződött, de a tagjai közt olyan politikusok is voltak, akik Moszkvából kaptak támogatást, például az EP-választási kampányhoz. A Spiegel szerint az oldallal német, belga, francia, magyar, holland és lengyel politikusok dolgoztak együtt orosz pénzből, ami a júniusi EP-kampányukat is fedezte.

Hadházy arról írt, hogy nem tart sokáig „megnézni a web.archive segítségével, hogy kivel készített interjút a ma már nem elérhető híroldal: TOROCZKAI LÁSZLÓVAL, a zsebnáci párt elnökével, illetve Szánthó Miklóssal, az állami pénzzel kitömött Alapjogokért Központ igazgatójával”. A Deník N cseh lap szerint a prágai szolgálatok egy cseh származású német AfD-politikus, Petr Bystron nevét küldték Berlinbe, a gyanú szerint ő is az orosz hálózat tagja – idézte fel Hadházy, majd hozzátette:

„Na és ki volt az egyik vendége a Mi Hazánk január végi rendezvényének? Persze, hogy Petr Bystron (ez volt az az esemény, ahol Toroczkai arról szónokolt, hogy pártja »igényt tart Kárpátaljára«).”

„Az Orbán-kormány régóta szégyent hoz a fejünkre a Világ előtt az oroszbarátsággal, de a jelek szerint Moszkvának ez is kevés, szükségük van a zsebnácikra is, hogy terjesszék a propagandát és gyengítsék az európai egységet. Senki ne dőljön be nekik, mondjuk ki újra és újra: Oroszország agresszor, Putyin háborús bűnös és mindenki, aki támogatja, bűnrészes ártatlan emberek legyilkolásában!” – zárta a posztját Hadházy.

Hadházy Ákos a „szovjet–orosz csapatok” kivonulásának évfordulóján, 2023. június 23-án tartott megemlékezésen a Karmelita kolostor előtt.
photo_camera Hadházy Ákos a „szovjet–orosz csapatok” kivonulásának évfordulóján, 2023. június 23-án tartott megemlékezésen a Karmelita kolostor előtt. Fotó: Németh Dániel/444

Toroczkai László erről az X-en azt írta: rágalmazás miatt beperelki Hadházyt, „a jelek szerint ugyanis a globalista hálózat is megkezdte ócska kampányát, hogy beavatkozzanak az EP-választásokba”.

Toroczkai szerint Hadházy azt sugallja, hogy ő is tagja a Voice of Europe körüli hálózatnak, amit az oroszok finanszíroznak, „és a mi EP-kampányunkat is az oroszok pénzelik - igaz ezt így nem merte konkrétan leírni, de ezt sejteti”. Toroczkai szerint ha ez így lenne, nem a legszegényebb lenne a kampányuk a parlamenti pártok közül.

„Mindenesetre felszólítom Hadházy Ákost, hogy ne sugalmazzon, ha már titkosszolgálati segítséget kap, hanem beszéljen egyenesen, mutasson bizonyítékokat az állítására! Az egyetlen bizonyítéka, hogy a Voice of Europe interjút készített velem. Még szép, hogy interjút adtam, ha kértek. Ez a dolgom. Ehhez nem kell titkosszolgálati nyomozás. Azt nem tudtam, hogy esetleg oroszok finanszírozzák, de akkor mi van? Egyenesen az orosz állami médiának is adok rendszeresen örömmel interjút, nem kell ehhez trükközni, ahogy a BBC-nek vagy az amerikai AP-nek is szoktam” – írta Toroczkai.

Toroczkai László, a Mi Hazánk elnöke (k) bemutatja a párt az új honvédelmi, hagyományőrző szervezetét, a Nemzeti Légiót a párt József körúti irodájában 2019. május 14-én. Mellette Födelmesi László, a Nemzeti Légió vezetője (j) és Dorogi György, a Nemzeti Légió ötletgazdája (b).
photo_camera Toroczkai László, a Mi Hazánk elnöke (k) bemutatja a párt az új honvédelmi, hagyományőrző szervezetét, a Nemzeti Légiót a párt József körúti irodájában 2019. május 14-én. Mellette Födelmesi László, a Nemzeti Légió vezetője (j) és Dorogi György, a Nemzeti Légió ötletgazdája (b). Fotó: Mónus Márton/MTI/MTVA

Arról, hogy Petr Bystron mondott beszédet a Mi Hazánk rendezvényén, és ő is kapcsolatban állt a Voice of Europe-pal, Toroczkai azt írta: „És akkor mi van? Németország legerősebb pártja, amelyet most be akarnak tiltani a nagyon demokratikus globalista körök, az AfD az egyik legfontosabb szövetségesünk, Petr Bystron pedig képviselőtársam az Európa Tanácsban és az IPU-ban is. Sőt, barátom is. És, bármennyire zavarja ez a harmadik világháborút előkészítő globalista köröket, mi szívből ellenezzük Ukrajna EU- és NATO-tagságát, ellenezzük Ukrajna finanszírozását, ellenezzük a fegyverek szállítását, ellenezzük NATO-csapatok Ukrajnába küldését, ellenezzük a harmadik világháborút! Ehhez nem kell a prágai Voice of Europe, magamtól is tudom, hogy mindezt ellenezni kell Magyarország, Európa és az emberiség érdekében. Az sem érdekel, ha ezt oroszbarátságnak nevezi a globalista kör, és annak hazai ügynökei.”

Toroczkai szerint az viszont „rágalmazás, hogy a kampányunkat Oroszország finanszírozza, vagy hogy fizetést kapnék ezért Moszkvától. Emiatt beperelem Hadházy ügynököt és minden sajtóterméket, vagy bárkit, aki ezt állítja.”