A Felcsút edzője szerint „felhoztuk 5 év alatt a Puskás nevét adekvát szintre, mint maga Puskás Ferenc”

sport
április 05., 18:49

Ha nem is Gulyás Márton-i mélységű, de egy félidőt hosszabbítással együtt is bőven meghaladó hosszúságú, 57 perces interjút adott Hornyák Zsolt, a Felcsút edzője a közmédiának.

Belefért a beszélgetésbe sok minden, Hornyák felvidéki gyökerei, játékosmúltja, edzői filozófiája, eddigi eredményei. Az NB I-ben jelenleg ő a legrégebb óta egyhuzamban ugyanannál a csapatnál lévő edző, nemsokára 5 éve irányítja a Puskás Akadémiát. Vele lett ezüstérmes és kétszeres bronzérmes a Felcsút. De mint mondta, számára az az igazán fontos, „hogy az évek alatt, amióta itt dolgozom, olyan szintet el tudtunk érni, hogy évente komolyabb csapatok ellen tudunk lekötni barátságos meccseket”.

Aztán ezt folytatva hozzátette, hogy

„felhoztuk 5 év alatt a Puskás nevét adekvát szintre, mint maga Puskás Ferenc”.

link Forrás

Visszanézve, a Felcsút például idén télen a dán Aarhusszal, a szlovén Lendvával, a kanadai Vancouver Whitecapsszel és a cseh Sparta Prahával játszott barátságos meccset.

Ehhez Puskás sajnos olyan sok hivatalos meccset játszott, hogy talán kicsit háttérbe szorulnak a barátságos felkészülési meccsek, amelyeken pályára lépett. Pedig simán lehet, hogy jobban kijött a lépés ezeken neki, és több gólt lőtt, mint az 1960-as BEK-döntőn szerzett négyes. Abban pedig a Felcsút mindenképpen jobban áll még Puskásnál is, hogy nincs vesztes BEK/BL-meccse.