Luis Rubiales szerint nem követett el bűncselekményt, amikor kéretlenül megcsókolta a világbajnok játékost

foci
április 05., 05:23

Luis Rubiales, a Spanyol Labdarúgó-szövetség bukott elnöke tagadja, hogy szexuális zaklatást követett volna el Jennifer Hermoso ellen, amikor megcsókolta a világbajnokság döntője után.

Rubiales szerint Hermoso beleegyezett a csókba, ezért nem tartja magát bűnösnek. Azt mondta, azért kérik számon, mert férfi.

Az erőszakos csókja és a játékosok fogdosása miatt indított eljárásban két és fél év börtönt kértek az ügyészek Rubialesre. A vád szexuális erőszak és kényszerítés. A két cselekményért összesen két és fél év börtönbüntetés jár. Az ügyről ebben a cikkben írtunk részletesen.

Rubiales kéretlen csókja
photo_camera Rubiales kéretlen csókja Fotó: FRANCK FIFE/AFP

Rubiales ellen egy másik ügyben is nyomoznak. A spanyol szövetség Szaúd-Arábiába vitte a spanyol Szuperkupa új formátumban megrendezett négyes döntőjét. Ez Rubiales és a visszavonulása óta sportvállalkozásokkal foglalkozó egykori Barcelona-hátvéd Gerard Piqué közös üzlete volt.

Rubialest szerdán tartóztatták le a korrupció és pénzmosás gyanúja miatt indult nyomozás keretében. A spanyol rendőrség akkor vette őrizetbe, amikor éppen visszatért az országba a Dominikai Köztársaságból

(via CNN)