Magyar Péter színpadán a szigetszentmiklósi hatalmi harc is berobbant

POLITIKA
április 08., 11:59
  • Nagy János szigetszentmiklósi polgármester a szombati Kossuth téri tüntetésen arról beszélt, hogy Kövér László és Jószai Attila volt DK-s alpolgármester a fideszes házelnök házában rendszeresen találkoztak.
  • A kijelentés a szigetszentmiklósi hatalmi harc része.
  • Nagy János polgármester és a DK-s Jószai Attila 2019-ben még egy teljes ellenzéki összefogás keretében együtt buktatták meg a várost 15 évig vezető Fideszt.
  • Viszonyuk lényegében a választás másnapján, de egyesek szerint már annak éjszakáján megromlott.
  • Nagy János szerint Jószai szerette volna birtokolni a valódi hatalmat, ellenfelei szerint a polgármester a koalíciós megállapodást félrerúgva vezeti a várost.

„Magyar Pétert nem ismertem korábban, a múlt héten kerestek meg azzal, hogy beszéljek a helyi ellentétekről. Gondolkodási időt kértem, végül úgy voltam vele, hogy valakinek el kell kezdeni. Hasonló panaszokat ugyanis másoktól is hallottam” – mondta Nagy János, Szigetszentmiklós polgármestere, a szombati tüntetés egyik szónoka.

A polgármester a tüntetésen arról beszélt, hogy 2019-es megválasztásakor hitt abban, hogy leválthatják a NER kiskirályait. Otthagyta a munkahelyét, új életet kezdett, a Demokratikus Koalíció képviselője azonban arra akarta rávenni, ami ellen éveken át küzdött. Hazug, korrupt politikusokról, politikai zsarolásokról beszélt. „Ha nem vagy hű csicskája a politikai gépezetnek, neked véged, eltaposnak, lejáratnak, hazugságcunamit zúdítanak rád” – mondta a beszédében. A legnagyobb figyelmet azonban ez a mondata keltette:

„Az általam 2021-ben menesztett DK-s alpolgármester, aki igen magas háttérpozíciót tölt be a DK országos pártközpontjában, ez idáig valamiért rendszeresen látogatta Kövér Lászlót a szigetszentmiklósi otthonában.”

Mi erre a bizonyíték? – kérdeztük Nagy Jánost. „Nem azért mondtam, mert kitaláltam – válaszolta kérdésünkre. – Ha a bíróság elé kerül az ügy, azt bizonyítani tudom. Jellemző, hogy a DK nem azért a mondatomért perel, hogy »nincsen Orbán Gyurcsány nélkül«. Egy hataloméhes politikus utolsó ámokfutása ez, folyamatosan azzal hergelte a közvéleményt, hogy fideszes lettem, csak azért, mert a pandémia idején menesztettem az alpolgármesteri pozícióból.”

És máris megérkeztünk a szigetszentmiklósi helyi politika ingoványába, amit tavaly novemberben tártunk fel.

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.