Milák Kristóf országos bajnok 100 méter gyorson

sport
április 09., 17:58

Milák Kristóf az A-szinttől (48,34) négy századdal elmaradva (48,38), végig vezetve nyert 100 méteres gyorsúszásban az úszó országos bajnokságon a Duna Arénában. A hosszú kihagyás után visszatérő sportolót – ahogyan délelőtt is – ezúttal is hiába próbálták kérdezni az újságírók, faarccal elsétált a sajtó képviselői előtt – írja a Nemzeti Sport.

Milák Kristóf az úszó országos bajnokságon a Duna Arénában 2024. április 9-én.
photo_camera Milák Kristóf az úszó országos bajnokságon a Duna Arénában 2024. április 9-én. Fotó: Kovács Tamás/MTI/MTVA

Hónapok óta téma volt az olimpiai bajnok, háromszoros világ- és hatszoros Európa-bajnok úszó fizikai és lelki állapota, miután tavaly június közepén bejelentette, hogy nem indul a fukuokai vébén, majd lemondta a budapesti világkupát is. A párizsi olimpiára nem kezdte el időben a felkészülést, az úszóválogatott szövetségi kapitánya szerint a sportoló katasztrofális állapotban lehet, hiszen hónapok óta nem végzett érdemi munkát. A szövetségi kapitány tavaly decemberben azt mondta: „Milák tartozik magának és Magyarországnak annyival, hogy lejár edzeni. Pénzt kap érte, ne beszéljünk mellé!”

Múlt héten derült ki, hogy Milák visszatér, amikor részt vett a magyar úszók tenerifei edzőtáborában. Az edzője, Virth Balázs azt mondta: „Kristóf csendben, nyugodtan szeretne edzeni, és én ezt a kívánságát tiszteletben tartom.”

200 méter vegyesen Hosszú Katinka 4. helyen ért célba, de mivel a 3. az olasz Fresia Francesca lett, így az Iron Swim SE úszója lett a bronzérmes. „Ez egy új kezdet, teljesen máshonnan indultam idén nyáron, hiszen augusztusban nem versenyen voltam, hanem megérkezett Kamilla. Első versenynek nem volt rossz, de a végén azért látszott, hogy kell még ebbe munkát beletenni. Néhány hónapja tudtam csak elkezdeni edzeni, ez az első lépés, remélem, hogy lesz elég időm, hogy eljussak az A-szintig. Boldog vagyok, hogy még mindig itt lehetek és ezt csinálhatom”idézte Hosszút a Nemzeti Sport.