Miután arról írtak, hogy Kadirov állítólag halálos beteg, a csecsen vezető gyúrós videóval jelentkezett

külföld
április 23., 12:54

Miután a Novaja Gazeta arról írt, hogy Ramzan Kadirov állítólag halálos beteg, Csecsenföld vezetője két videóval jelentkezett: az egyiken gyűlésen van, a másikon edzőteremben gyúr.

A hétfőn, pár órával a tényfeltáró anyag után közzétett, a találkozóról készült videón Kadirov egy asztalnál ül tisztviselőkkel, és a Csecsen Köztársaság ukrajnai háborúban való részvételéről tárgyal. Kadirovot összesen kb. 40 másodpercig mutatják közeli felvételen, de a kamera sosem időzik sokáig a csecsen vezető arcán, és a közeli felvételeken Kadirov többnyire egy pozícióban ül.

A tornateremben készült videó Kadirov VKontakte-fiókján jelent meg aznap késő este. „A mozgalmas nap edzéssel és pozitivitással ért véget. A fizikai aktivitás nemcsak a testet, hanem a hangulatot is javítja. Az esti órákban remek kikapcsolódás és feltöltődés” – írták a videóhoz.

A kb. 1,5 perces videón a csecsenföldi vezető edzőruhába öltözve bemelegít, többször fekve emeli fel a súlyzót, majd a gépeken végez gyakorlatokat, miközben több más csecsen is vele edz. Kadirov egyikükkel megküzd, a földre fekteti. Kadirov mindegyik jelenetben pár másodpercig mozog. A videót egy dal kíséri, ami úgy végződik: „Adja Isten, kedvesem, hogy örökké élj!”

A Novaja Gazeta Europe úgy tudja, hogy a csecsen vezető több mint öt éve él hasnyálmirigy-elhalással, és az állapota egyre romlik, egyre ritkábban szerepel nyilvánosan. (Meduza)