A DK üzent Magyarnak: „Gyurcsány Ferenc már akkor ez ellen a rendszer ellen küzdött, amikor Te még milliókat kerestél belőle”

belföld
április 24., 11:45

Szegény DK-nak nem volt elég Magyar Péter keddi nyilatkozata - „voltak politikusbűnözők, akik loptak, csaltak, hazudtak, néha még emberek szemét is kilőtték” -, kijött egy Válasz Online-cikk is. Eszerint a DK könnyen elveszítheti az ellenzék vezető ereje címet, amit a 2019-es EP-választásokon került hozzá.

Kicsit olyan ez, mint a hatvanas-hetvenes évek futballjában a vidék bajnoka cím, ami azt jelentette, hogy a pesti csapatok után ki az ötödik az NB I.-ben, vagyis igazán semmire sem volt jó. Ahogy akkoriban fel sem merült, hogy a Dorog vagy a Salgótarján országos bajnok is lehetne, most ugyanez a helyzet az ellenzéki pártokkal. Létezhetnek, de ebben az egyre inkább egy volt szovjet tagköztársaságra emlékeztető politikai berendezkedésben nem nyerhetnek. Ahogy a Válasz Online írta: a Fidesznek „az a szerencséje, hogy ha azt érezné, hogy TISZA–Fidesz kétosztatú politikai rendszer alakulna ki, akkor kétharmados többségével átírhatja a választási rendszert ismét arányosabbá.”

A Válasz Online „hivatalosan meg nem erősített, és pletykaszinten keringő felmérésekről” ír, eszerint a DK-MSZP-P listája legfeljebb két mandátumra számíthat, Magyar Péter pártja pedig „legalább 5-re, talán többre is”.

A DK-s Molnár Csaba már a párt kampánynyitóján elhangzott beszédét is Magyar Péternek szentelte, de akkor még nem ejtette ki a nevét a száján. A Tisza Párt EP-listavezetőjét a maffiából kiugrott pentitókhoz hasonlította, akik „felfedik a maffiát, lebuktatják a társaikat, cserébe elkerülik a börtönt.”

Molnár a legújabb közleményében már nem volt ennyire szemérmes. Néven nevezte Magyart, le is tegezte, látszólag a Pécsen elhangzottak miatt, valójában van egy olyan érzésünk, hogy itt már a vidék bajnoki címéért megy a harc.

Molnár három pontja Magyarnak:

  1. Gyurcsány Ferenc már akkor ez ellen a rendszer ellen küzdött, amikor Te még milliókat kerestél belőle és élvezted a NER minden előnyét!
  2. Gyurcsány Ferenc nem szemkilövető! Eddig ilyet soha, egyetlen ellenzéki szereplő sem állított róla, csak a Fidesz.
  3. Mi nem azért vagyunk az ellenzéki oldalon, mert nem kellettünk többé Mészáros Lőrinc bankjába.