Hunwald György erzsébetvárosi szervezetével indul közösen a Szolidaritás, hat másik kerületben is lesz polgármesterjelöltjük

POLITIKA
április 26., 08:43

Néhány napja a Magyar Szolidaritás Mozgalom közleményben tudatta, hogy „nyolc kerületben állít polgármestert, több helyen együttműködve kerületi civil szervezetekkel.”

Akkor még nem sejthettük, hogy a fentebb említett kerületi civilszervezetek egészen pontosan két, dedikáltan lokálpatrióta szervezetet takarnak, amelyeknek a maradék kerületekben semmi nyoma nincsen.

Amikor viszont a héten utánanéztünk a XII. kerületben induló, és a politikai kommunikációt lényegében megújító Vincze Gézának, feltűnt, hogy a jelölő szervezetei közt a Szolidaritás mellett két szervezet neve szerepel:

  • a Lokálpatrióták Erzsébet Városáért,
  • és a Helló Pesterzsébetiek.

A Hegyvidéken.

Innen már csak egy pár kattintás kellett ahhoz, hogy kiderüljön: a Szolidaritás jelen állás szerint csupán 7 polgármestert indít a fővárosban (máshol egyet sem), ezeket a jelölteket viszont kivétel nélkül ezzel a két lokálpatrióta szervezettel karöltve méretteti meg az önkormányzati választáson.

Magyarán indul jelöltjük a VII. (Erzsébetváros) és a XX. kerület (Pesterzsébet) mellett az I. (Budavár), VIII. (Józsefváros), IX. (Ferencváros), XII. (Hegyvidék) és XXII. kerületben (Budafok-Tétény) is.

Nézzük is meg gyorsan, mi volt a helyzet ezekben a kerületekben a 2019-es önkormányzati választások idején, és kik indulnak most. Kezdjük azzal a két kerülettel, ahol nevükből fakadóan legalább valamilyen érintettsége van ezeknek a szervezeteknek.

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.