„Emlékeztesd magad a szakmai etikára!” – ezek a 11 éves 444-nek generált legjobb AI-dalok

játék
április 28., 17:22

Hétfőn lesz 11 éves a 444. Az első 10 évünkre nagyszabású könyvvel emlékeztünk, most viszont visszafogottabban ünnepeltünk: az idők szavát friss hallókészülékünkkel meghallva AI-dalversenyre invitáltuk az olvasókat. Arra kértük őket, írják meg a vállalati himnuszunkat bármilyen témában, ami szerintük hozzánk kapcsolódik, és magunk is adtunk néhány ötletet.

A verseny lezárult, szakmai zsűrink (néhány önként jelentkező kolléga) pedig maratoni ülésen, drákói szigorral váltogatott ki a több mint száz pályaműből 13-at, ami elég jó volt ahhoz, hogy büszkén bemutassuk. Közülük hárman éves 444 Közösség előfizetést nyertek, de mindenkinek köszönjük a részvételt, meg vagyunk hatva.

Gépi gagyihimnusz

A legtöbb pályázó komolyan vette a kiírást, és tényleg lelkesítő vállalati himnusszal igyekezett előállni. Ezek közül kiemelkedtek azok, amik egy kicsit csavartak a dolgon. Például Misi dala, ami a Magyar Jeti műsorvezetőit ajnározza, de a szöveget a ChatGPT-vel íratta meg, így jött létre ez az ultraszefós műremek smooth blues stílusban.

link Forrás

Köcsög Magyar Péter

A zsűrizés egyik legfájdalmasabb felismerése az volt, hogy a magyar fremenek tömegével küldték a Tisza Párthoz írt, Felkelt a napunk-szerű, vallásos ódákat. Ezek közül kiemelkedett Bence alkotása, amiben a „Csürhe!” kiállás a csúcspont.

link Forrás

Nem lesz népszavazás a kötelező kamarai tagságról

Zamarocean annyira zavarba ejtő dallal jelentkezett, hogy itt a helye. Arról írt dalt – ha jól látjuk, még a műfaj megadását is mellőzve –, hogy a Jobbik nevű mikropárt nem tud elég aláírást összegyűjteni a kötelező kamarai tagságról szóló népszavazás kiírásához. Rejtély, miért éppen ezzel pályázott, de a közügyek ilyen fokú érzékenysége minimum tapsot érdemel.

link Forrás

Besokallt a szakácsmes-teheeer

Nem ért minket váratlanul Uj Péter és Frank Sándor halászléháborújának megzenésítése, de a precíz műfajmeghatározás (uptempo jangle 80s guitarpop, with a short guitar intro and a single male singer) és a gyönyörű, kézzel írt hajlítások igazán különlegessé tették -tag nótáját.

link Forrás

Jó szar slágerek

Tematikus nótával örvendeztetett meg minket Anti, akinek valamiért a szarral kapcsolatos cikkeink jutottak eszébe a kiírásról. A doo wop rock szarsláger nem is lett szar!

link Forrás

Nem ő volt az egyetlen, aki feltűrte az ingujját, Viktor is odatette a magáét, specifikus stílusban (energetic 1980s disco pop, male voice, catchy, 130BPM).

link Forrás

Kelemen Anna pedig konkrétan a cicás játszóteret zenésítette meg, egyébként szintén nem egyedüliként (de erről majd később).

link Forrás

Mindenki tapsol, mindenki fütyül

Bálint a 444 cikkeiből/videóiból vett idézetekből gyártott akkora slágert, amekkoráért Vörös István és a Prognózis vért hugyozott volna. Állva tapsolunk (és fütyülünk).

link Forrás

444.1

RobAircastle túlteljesített („almát rakott a tanár asztalára”), ugyanis egy klippel jelentkezett: a videó legalább olyan gagyi, mint a semmitmondó szöveg. Nincsenek szavak, nagyon szépen köszönjük, reméljük, megszolgáltuk!

link Forrás

Best of Kósa Lajos

Épphogy lemaradt a dobogóról Ross/Leo, aki a legnagyobb fideszes hantás, Kósa Lajos leglegendásabb szövegeiből készített fülbemászó retronótát.

link Forrás

És most végre következhet a három győztes, akik kiérdemelték az éves előfizetést.

3. Az a bizonyos játszótér

Többen is feldolgozták a legendás ferencvárosi játszóteret, de a legjobb pályaművet Bence küldte be: egy gyönyörű rímekkel megírt, fülbemászó mexikói nyári slágert, de olyat, hogy az embernek kedve támad elszegődni masinisztának, amikor a falu apraja-nagyja együtt vonatozva üvölti a refrént egy balatoni kempingben.

link Forrás

2. A legjobb barátunk

Cseri Hanna ezúttal is bácsikról írt dalt, a musicalslágerben az urak többek között Ács Daniról és Horváth Bencéről lelkendeznek, ilyen sorokkal: „a sírodon legyen melléd tűzve / hogy a filmed a gyilkosok emlékműve”. CIA <3 SZFE.

link Forrás

1. 20 tanács

A legnagyobb kedvencünk Fancsikai Péter elektronikus mesterműve: Timothy Snyder történésznek a Trump-rendszerben élőkhöz írt 20 tanácsát zenésítette meg. Nagyon kellett már egy monoton verető technosláger, amiben olyasmik hangzanak el, mint hogy:

„Emlékeztesd magad a szakmai etikára!”

link Forrás

Ennyi volt a szülinapi játékunk, mindenkinek gratulálunk, ezer hála és köszönet, találkozunk a 444.hu-n!