A szerb elnök olimpiát rendezne Magyarországgal közösen

sport
május 02., 05:47

Aleksandar Vučić szerb elnök miután közölte, hogy 2028-ban Szerbia ad otthont az Európa Liga döntőjének, arról kezdett beszélni, hogy a tervek szerint a jövőben Magyarországgal közösen szállna versenybe az olimpiai játékok megrendezéséért, de hogy mikor, azt a balk.hu szerint nem mondta.

Orbán Viktor fogadja a szerb elnököt a budavári hivatalában 2023. szeptember 14-én.
photo_camera Orbán Viktor fogadja a szerb elnököt a budavári hivatalában 2023. szeptember 14-én. Fotó: Benko Vivien Cher/Miniszterelnöki Sajtóiroda/MTI/MTVA

Vučić azt mondta, nemcsak Belgrád, hanem az ország arculatát is megváltoztatják, és Budapest mellett a legnagyobb Aqua Központot építik.

Szerinte azzal, ami most épül, „versenyre kelhetnek a magyarokkal”, majd ezen a ponton mondta, hogy célja, hogy Magyarország és Szerbia közösen jelentkezzen az olimpiai játékok megrendezésére.

Az olimpia rendezését egyébként egy város szokta megkapni, nem pedig ország(ok), így nem pontosan érthető, hogy Vučić mire gondolhatott. Mindenesetre kerestük a magyar kormányszóvivőt, hogy Magyarország is tervez-e ilyet a szerbekkel. Amint választ kapunk, cikkünket frissítjük.