Hatodik sajtó-helyreigazítási perét is elbukta Orbán Viktor

Média
május 17., 08:49

Ezúttal a Pécsi Törvényszéken veszített pert Orbán Viktor, a bíróság ugyanis elutasította a miniszterelnök magánszemélyként benyújtott keresetét a Pécsi Stop nevű helyi hírportállal szemben. Ezzel 10 napon belül már a hatodik sajtó-helyreigazítási perét bukta el Orbán Viktor – írja a Média1.

A Pécsi Törvényszék 386 351 forint perköltség és 36 000 forint eljárási illeték megfizetésére kötelezte a miniszterelnököt, amiért megalapozatlanul citálta bíróság elé a pecsistop.hu címen elérhető hírportál szerkesztőségét, ezért a felperes pervesztessé vált. Az elsőfokú ítélet szerint jogszerűen írta le azt a portál, hogy „Hans Reisch közölte: Orbán Viktor már kérte a kereskedelmi multitól: engedje meg rokonának, hogy befektessen a magyar leányvállalatba”, ugyanis a szöveget teljes egészében, kontextusában kell értelmezni.

A bírósági ítélet nem jogerős. Azt azonban nem tudni egyelőre, hogy Orbán Viktor fellebbez-e ellene, vagy beletörődik és fizet.

Orbán a Reisch-szemle miatt a Pécsi Stop mellett beperelte az Economx gazdasági lapot, az Indexet, a 24.hu-t, a Hírklikket, a Klubrádiót és az RTL-t is. Eddig egyedül a Klubrádióval szemben nyert Orbán, ám ebben az esetben biztosan lesz fellebbezés.

A miniszterelnök lapunkat is beperelte, ám végül elállt az ellenünk indított pertől.

Kiemelt videóink