Még zajlik a nyomozás, de az orosz titkosszolgálat már megállapította, hogy Ukrajna segítette a krasznogorszki terrortámadást

külföld
május 24., 09:37

„A nyomozás még zajlik, de máris leszögezhetem, hogy az ukrán katonai hírszerzés közvetlenül szerepet játszott a támadásban” - jelentette ki az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat vezetője azon a pénteki sajtótájékoztatón, amin a krasznogorszki Crocus City Hall koncertteremben márciusban elkövetett terrortámadás ügyében indított vizsgálat állását ismertették. Alekszandr Bortnyikov szerint a több mint 140 halottal és mintegy 550 sebesülttel járó merénylet előkészületeit, finanszírozását és a terroristák menekülését az Iszlám Állam - Horaszán terrorszervezet koordinálta az interneten keresztül. Hozzátette:

az akció előkészítését „a nyugati szakszolgálatok segítették, és maguk az ukrán szakszolgálatok is közvetlenül részt vettek benne”.

photo_camera Fotó: OLGA MALTSEVA/AFP

A merénylettel kapcsolatban eddig több mint húsz embert tartóztattak le, köztük azt a négy tádzsik férfit, akiket a támadás végrehajtásával gyanúsítanak.