Kútvölgyi Erzsébet szerint „az egyik legigazságtalanabb történet Marton Lászlóé”

belföld
május 30., 07:51

„Ennyire otrombán megtámadni valakit, ahogy megesett, övön aluli, lélektelen és végső soron gyilkos volt.” Ezt Kútvölgyi Erzsébet színész mondta a Telex szemléje szerint a Tudas.hu-nak adott interjúban Marton László rendező zaklatási botránya kapcsán.

photo_camera Kútvölgyi Erzsébet Fotó: Czimbal Gyula/MTI/MTVA

Kútvölgyi azt mondta, szerinte „az egyik legigazságtalanabb történet Marton Lászlóé”. „Egy egészséges ember egyszer csak összesoványodott, és előjött minden baj, ami egy testben előjöhet, és rövid időn belül meghalt”. Szerinte Marton „csak úgy tudott rosszul bánni valakivel, ha azt mondta, jövőre nem fogom megújítani a szerződésedet, mert nem dolgoznak veled a rendezők, ne haragudj. Ilyen megtörténhet és előfordulhat ma is”.

„Mint a farkasfalka rontottak rá olyanok is, akik sokat köszönhettek neki” – mondta Kútvölgyi Martonról, aki 2017-ben szexuális zaklatási vádak miatt felfüggesztette oktatói tevékenységét a Színház- és Filmművészeti Egyetemen, valamint lemondott főrendezői állásáról a Vígszínházban. Több nő is elmesélte a 444-nek, hogyan élt vissza a hatalmával a rendező. Marton az esetek miatt bocsánatot kért a nőktől. 2019-ben Veszprémben tért vissza a színpadra, ezen akkor Sárosdi Lilla színész, aki elsőként vádolta szexuális zaklatással Martont, ki is akadt.

Marton László 2019 szeptemberében, hosszan tartó, súlyos betegség után, életének 77. évében halt meg.

Kiemelt videóink