Kedvezményesen buszoztatták az erdélyi magyarokat a Békemenetre

POLITIKA
június 01., 10:53

Facebookon toborozza a békemenetbe bekapcsolódni vágyó nagyváradi magyarokat az Erdélyi Magyar Szövetség nagyváradi szervezetének volt elnöke, hívja fel a figyelmet a Transtelex. A buszoztatás fejenként százötven lejbe - tizenegyezer forintba - kerül, ami lényegesen olcsóbb, mint a napi retúrjegyek Nagyvárad és Budapest között.

A lap újságírója úgy tudja, hogy az egybegyűlteket tizennyolc személyes mikrobusszal szállítják Budapestre a Magyar Polgári Egyesület munkatársainak képviseletével, a pénzt is ők szedik be. A résztvevők Nagyvárad feliratú piros-fehér-zöld zászlót kapnak ajándékba, csoportkép készül róluk, utazás közben pedig egyházi énekekkel, indulókkal, magyar nótákkal dobják fel a hangulatot a szervező szerint

„válogatott jó hazafiak és keresztény emberek”.

Tudósításunk a Békemenetről itt követhető.

link Forrás

Az akció ürügye Moldován Gellért Lajos szerint a közösségépítés és az összetartozás érzésének erősítése - hasonló, egyértelműen politikai célú tömeges buszoztatásokat és a választások eredményeibe készségesen beavatkozó „civil szervezeteket” azonban bőven ismerünk az elmúlt évekből. A pártoknak fontos, hogy minél több embert vonzzanak a rendezvényeikre, mivel a nagy tömeg jelenléte erőt és támogatottságot sugároz. A nagy létszámú részvétel demonstrálása erősítheti a Fidesz pozícióját, amivel akár az egy hét múlva esedékes önkormányzati és EP-választások eredményeit is lehetne befolyásolni.

Kicsiben, de a részvétellel próbálhat operálni az a független gödi jelölt is, aki ötvenezer forint értékű ajándékot ígér azoknak, akik elmennek a kampányrendezvényére: a gyűlésen ugyan a jelölt nem vásárol közvetlenül szavazatokat, de közönséget igen, akik így a kampány eszközeivé válnak.

Az Erdélyi Magyar Szövetség volt elnöke, Mezei János tavaly év elején három év felfüggesztett börtönbüntetést kapott, mert Gyergyószentmiklós korábbi polgármestereként hivatali visszaélést követett el azzal, hogy a város nevében eladott egy olyan telket, ami a város és a fideszes vezetésű budapesti V. kerületi önkormányzat közös cége, a Monturist tulajdonában volt.

Címlap: Bankó Gábor/444

Kiemelt videóink