Több mint 50 milliós osztalékot kapott Lázár János a batidai vadászkastély bevételei után

gazdaság
június 04., 17:58

Lázár Jánosnak már 40 százalékos tulajdonrésze van a batidai vadászkastélyt üzemeltető Grosswiese Zrt.-ben, írja a cég beszámolója alapján a 24.hu. Amikor 2018-ban megjelentek az első felvételek a kastélyról, Lázár János még tagadta, hogy köze lenne az épülethez, amit az egyik tanácsadója valahogy pont oda épített, ahol a politikus anyjának és fiainak a földjei, valamint vadászterülete fekszik. Majd a 2018-as választások utáni vagyonbevallásában már feltüntette, hogy 10 százalékos tulajdonrészt szerzett az épületet felhúzó Grosswiese Zrt.-ben. Ezt mostanra megnégyszereződött, valamint a vadászkastély körüli területek többsége a Lázár családhoz került.

A batidai kastély
photo_camera A batidai kastély Fotó: Magyar Narancs

A beszámoló szerint Grosswiese Zrt. tavaly közel 240 millió forint bevételt produkált, amiből 123 millió forint a nyereség. Ezt az eredményt úgy sikerült elérnie a cégnek, hogy a kastélyt csak zárt körben adják bérbe, például vadászati turizmust szervező cégeken és vadásztársaságokon keresztül. A lap megjegyzi, hogy

a tulajdonosok 58 millió forint osztalékot szavaztak meg Lázár Jánosnak, ami ráadásul a részvényesi arányoktól eltérő összegnek számít.

Kiemelt videóink