A kormánymédia egységes üzenete péntek reggel: Vitézy Dávid a legnépszerűbb jelölt

POLITIKA
június 07., 06:00

Vitézy Dávid a legnépszerűbb főpolgármester-jelölt, és ha csak ő indulna Karácsony Gergely ellen, akkor legyőzné a főpolgármestert - állapítja meg egy friss Századvég-felmérés. A kormányközeli kutatóintézet eredményeit egységesen hozta címlapon, vezető anyagban a Mandiner, a Magyar Nemzet és az Origo.

A felmérés szerint ha mindhárman indulnának, akkor Karácsonyt 40 százalék, Vitézy Dávidot 28, Szentkirályi Alexandrát pedig a megkérdezettek 27 százaléka látná szívesen főpolgármesterként.

„Abban az esetben, ha Szentkirályi Alexandra nem szerepelne az indulók között, Vitézy Dávid a politikai szempontból aktív budapestiek 48 százalékának, míg Karácsony Gergely a megkérdezettek 42 százalékának támogatására számíthatna” - írja a Magyar Nemzet.

A századvéges Kiszelly Zoltán az Origónak már arról beszélt: „Vitézynél jobban értelmezhető, hogy ő számíthat az ellenzékváltó szavazókra, ugyanis Karácsony szövetséget kötött Gyurcsánnyal, illetve a DK embereivel vette körül magát a Városházán”.

FRISSÍTÉS: Nem sokkal a felmérés megjelenése után Szentkirályi Alexandra bejelentette, hogy visszalép a jelöltségtől.

Magyar Péter csütörtök este azt írta a Facebookon: „Tehát holnap bejelenti a Fidesz Szentkirályi Alexandra visszaléptetését Vitézy Dávid javára. Nincs új a nap alatt, megint hazudtak, megint becsapták a saját választóikat is.”

Karácsony Gergely a kampány eleje óta arról beszélt, hogy szerinte Vitézy Dávid a Fidesz jelöltje. (Vitézyt az LMP támogatja, Ungár Péter LMP-társelnök a magánvagyonából 200 milliót adott a kampányára.)

Karácsony áprilisban a 444-nek azt mondta: „Én arra készülök, hogy Szentkirályi Alexandra nem fogja végigcsinálni a kampányt, vissza fog lépni Vitézy Dávid javára. Látom, hogy a kormányzati propaganda inkább szól Vitézy Dávidról, mint Szentkirályi Alexandráról, és fideszes politikusok ajnározzák Vitézy Dávidot, az Orbán kormány egykori államtitkárát, tehát én azt gondolom, hogy ő a Fidesz első számú jelöltje.” A Fidesz jelöltje a kampány elején a kérdésünkre még mondta: „eszem ágában sincs visszalépni”.

Kiemelt videóink