Nagynehezen behúzták a franciák

  • Hétfőn, az Európa-bajnokság negyedik játéknapján is három mérkőzést rendeznek, négy szomszédunk is pályára lép.
  • Románia nagyon simán, 3-0-ra verte Ukrajnát.
  • Az Eb eddigi legnagyobb meglepetését hozta a Szlovákia-Belgium találkozó, a végeredmény 1-0 lett.
  • A franciák nehezen, egy öngóllal nyertek a vártnál jobban játszó osztrákok ellen
  • Az Európa-bajnokság menetrendjét, az eredményeket, a híreket itt lehet böngészni.
  • A magyar válogatott legközelebb szerdán, Stuttgartban játszik Németország ellen.
33 poszt
Időrend
június 17., 21:10

A franciák 1960 óta nem kaptak ki Eb-nyitómeccsükön

Gólt se nagyon szoktak rúgni nekik, a legutóbbi hét Eb-n csak háromszor kaptak gólt az első Eb-meccsükön.

június 17., 20:45

Most Mbappé vérzik a franciáknál

Egy szabdarúgás után az osztrák védő, Danso vállal telibe trafálta Mbappé arcát, a francia csatárnak vérezni kezdett az orra, le kellett cserélni.

photo_camera Fotó: PATRICIA DE MELO MOREIRA/AFP
június 17., 20:10

Az osztrák védő úgy hozzávágta a reklámtáblához, hogy felszakadt Griezmann fejbőre

Az öngólt vétő Wöber egy párharc során olyan erővel lökte ki Antoine Griezmannt az oldalvonalon túlra, hogy a francia izomból lefejelte a reklámtáblát. Az ütközés során felszakadt Griezmann fejbőre, kötésben kell tovább játszania. Legalábbis kellene, de gyorsan elhagyta a pályán.

photo_camera Fotó: ALBERTO PIZZOLI/AFP
photo_camera Fotó: PATRICIA DE MELO MOREIRA/AFP
június 17., 19:40

Öngóllal vezet Franciaország

A menteni igyekvő Wöber a saját kapujába fejelt, védhetetlen.

photo_camera Fotó: PATRICIA DE MELO MOREIRA/AFP

Ausztria játékban egyre élénkebb, ziccerük is volt, a kapott gól a lehető legrosszabbkor jött.

A német Rüdiger után az idei Eb második öngólja.

június 17., 19:28

Manipulálhatták a felvételt, amin a román szurkolók Putyin nevét skandálják

A Gazeta Sporturilor román sportlap azt írja, hogy hamis felvételek terjednek a közösségi médiában arról, hogy a román szurkolók az Ukrajna elleni mérkőzésen Putyin nevét skandálják.

A lap szerint a videó hangját megszerkesztették, a müncheni lelátón szurkolókról készült felvételek fölé más hangot tettek.

Azt írják, hogy nem ez az első eset, hogy Putyin nevének skandálását vágták rá más videóra. A nemzetközi sportlapok szerint a 40 ezer román szurkoló azt skandálta: „Ukrajna! Ukrajna!” és szolidaritást vállaltak a szomszédos országgal. A BrennpunktUA oldal szerint a szurkolók azt kiabálták, hogy „Putin – huilo!”, vagyis hogy „Putyin egy seggfej”.

link Forrás
június 17., 18:30

Aki osztrák gólra kíváncsi, az érkezzen meg időben

Ausztria a legutóbbi négy meccsén már vezetett a 10.percben.

június 17., 18:18

Ütőképes osztrákok, világklasszis franciák

Az osztrák válogatott szövetségi kapitányáról, Ralf Ragnickról sokaknak a dicstelen Manchester Unitednál töltött időszaka juthat eszébe. A német szakembernek a csapat rossz teljesítménye mellett a Cristiano Ronaldóval való konfliktusairól is folyamatosan magyarázkodnia kellett.

2022-ben, miután távozott Manchesterből kinevezték az osztrákokhoz, ahol újra erőre kapott. Ragnick nagyszerűen nyúlt a csapathoz, 2022 szeptembere óta csak egyszer kaptak ki.

Az osztrák keret főleg német bajnokságban játszó osztrákokból áll, de Ragnick kapitánysága alatt egyre több játékos került be az osztrák bajnokságból is. A 2021-es Eb-n mindössze kettő Ausztriában játszó szerepelt a keretben, az idei Eb-n már heten vannak.

A franciák komoly feladat elé állíthatják Ragnick csapatát, legutóbbi találkozásukkor, 2022-ben az osztrákok simán kikaptak 2-0-ra.

photo_camera Fotó: FRANCK FIFE/AFP

A francia válogatott az Eb egyik legnagyobb esélyese, ezen az sem változtat, hogy a játékosokról az utóbbi napokban inkább a politikai kommentjeik, és nem a futball miatt cikkeztek.

június 17., 18:07

Óriási meglepetésre Szlovákia legyőzte Belgiumot

Két gólt is elvett a belgáktól a VAR - egyet les, egyet kezezés miatt -, így Szlovákia a 7. percben szerzett góljával meg tudta verni a sokkal magasabb rangsorolt Belgiumot az Eb negyedik játéknapjának második mérkőzésén Frankfurtban.

photo_camera Fotó: KIRILL KUDRYAVTSEV/AFP

A cikk folytatódik

június 17., 17:50

A második gólt is elvette a VAR Belgiumtól

Úgy tűnt, hogy a 86. percben Lukaku góljával kiegyenlít Belgium, de mint ahogy az az ismétlésen is látszott, Openda kézzel ért a labdához, ezért a VAR elvette a gólt. Marad az 1-0, 7 perc a hosszabbítás.

június 17., 17:35

Gulácsi Péter: Tudjuk, hogy bravúrra van szükségünk a németek ellen, mert lépéshátrányban vagyunk

Az M4 Sportnak adott interjút a magyar válogatott kapusa, azt mondta, a csapaton belül is sokat beszéltek arról, hogy a a válogatott elmúlt éveire nem jellemző egyéni hibák sorát vétették a Svájc elleni mérkőzés első félidejében.

photo_camera Gulácsi Péter a Svájc elleni mérkőzésen. Fotó: JAVIER SORIANO/AFP

„Ez ránk nem jellemző. De a hiba mindig csak a jéghegy csúcsa, arra voltunk kíváncsiak, mi van alatta és mi az a helyzet, ami a hibához vezet, mi az, ami esetleg bizonytalanná tesz játékosokat. Remélem, ezt sikerül kiküszöbölnünk, mert a német csapat is magas minőséget képvisel és megbüntetik a hibákat”

– mondta, hozzátéve, hogy az első félidőben taktikai hibákat is vétettek, ami miatt bizonytalanok voltak. Szerinte a második félidőben jobban játszottak, az utolsó néhány percig meccsben voltak, ebből kell erőt meríteniük. Adtak 45 perc előnyt az ellenfélnek, de szerinte így is kiélezett meccset tudtak játszani, „ez azt mutatja, hogy helyünk van itt és versenyképesek vagyunk ezen a szinten, 90 percre van szükség a németek ellen”. Azt mondta, bravúrra van szükség a németek ellen,

„mert lépéshátrányban vagyunk, mindent meg fogunk tenni, hogy ez sikerüljön, mint három éve a franciák ellen.”

A németekről azt mondta, jól kezdtek, jó formában vannak, de bíznak saját erényeinkben. Szerinte csapatként kell jól védekezni, mindenkire szükség lesz, az első vonalnak is jól kell zárnia, a középpályásoknak pedig tartaniuk kell a pozíciót, és az is biztos, hogy a szerencse is kelleni fog.

június 17., 17:20

A VAR visszavonta a belgák egyenlítő gólját

Kisszöglet után alakult ki belga helyzet, Trossard adta be jól, Onana fejelte középre, de Lukaku lesről passzolta be a kapuba a labdát. A második félidőben nagyon nyom Belgium.

június 17., 16:49

Lukaku legalább két gólt lőhetett volna már

A belga csatár többször is jól került helyzetbe, legalább három olyan szituáció volt, amiből betalálhatott volna, de vagy a kapusba lőtte, vagy rosszul vette át a labdát. A félidőben más már nem történt, maradt az 1-0.

photo_camera Fotó: JAVIER SORIANO/AFP
június 17., 16:11

Meglepetésre vezetést szerez Szlovákia

A 7. percben kihasználta a belga védelem bakiját a szlovák válogatott, megszerezve ezzel a vezetést. A VAR vizsgálta a találatot, de végül szabályosnak találták. Ivan Schranz a negyedik gólját lőtte a válogatottban.

link Forrás
június 17., 15:56

Putyin nevét skandálták a román szurkolók

„Putyin, Putyin” – kiabálták a közösségi médiában közzétett videó szerint a román szurkolók az ukránoknak.

link Forrás