Magyar Péter be is jelentette, hogy felveszi az EP-mandátumot

POLITIKA
június 18., 18:04

„Minden részletet mérlegelve döntöttem úgy, hogy felveszem az EP-mandátumomat” – mondta Magyar Péter abban az élő videóban, amelyet a brüsszeli reptéren indított azután, hogy ő és a Tisza képviselői részt vettek az Európai Néppárt frakcióülésén.

link Forrás

Pár napja sejteni lehetett, hogy Magyar Péter annak ellenére EP-képviselő lesz, hogy korábban azt mondta, nem veszi fel a mandátumot. Kedden az EPP közleményéből derült ki, hogy ő is ott fog ülni Strasbourgban az Európai Parlamentben.

Magyar azt mondja, azért döntött így, mert hétfőn a követői nagy többsége egyetértett azzal, hogy európai képviselő legyen a Tisza vezetője. Elmondta, hogy igyekszik a minimálisra szorítani az ezzel járó kötelezettségeit, hisz a pártépítés rengeteg munkát igényel majd otthon a jövőben azért, hogy a párt a 2026-os országgyűlési választáson sikeres legyen. Az EP-képviselőség viszont – mondja – rengeteg támogatást, tudást jelenthet a nemzetközi partnerektől, ami felbecsülhetetlen érték.

Azt állítja, a fideszesek között „ki volt adva, hogy szavazzanak nemmel” azon a szavazáson, ahol a követői dönthettek az ő mandátumáról. Megígérte, hogy az európai parlamenti fizetése felét átlátható módon jótékony célra ajánlja fel. Szerinte egy-két napot igényel a brüsszeli-strasbourgi munka, így lesz ideje országot járni.

Azt mondja, fél év múlva újra megszavaztatja azt a kérdést, hogy megérte-e felvennie a mandátumot.

Tisztázta, hogy nem fog kiköltözni Brüsszelbe, Budapestről utazik majd ki a képviselői munkáját ellátni. A néppárti frakcióülésről még elmondta, Hölvényi György is részt vett azon, aki az ülés után jelentette be, hogy kilép.

Kiemelt videóink