Orbán és Zelenszkij heves egyeztetésbe kezdett a brüsszeli tárgyalóteremben

POLITIKA
június 27., 14:24

Csütörtökön az ukrán elnök is ott volt Brüsszelben, az Európai Unió vezetőinek csúcstalálkozóján, mivel kedden az EU hivatalosan megkezdte a csatlakozási tárgyalásokat Ukrajnával. A tárgyalóteremben aztán váratlanul odalépett hozzá Orbán Viktor, akivel komoly üzengetéseken vannak már túl, de kétoldalú találkozójuk azóta sem volt, hogy tavaly decemberben Volodimir Zelenszkij Argentínában odalépett a magyar miniszterelnökhöz, hogy lefolytassanak egy szókimondó beszélgetést. A kézmozdulatok alapján a brüsszeli beszélgetésük is intenzívre lehetett:

link Forrás

Korábban jelentek meg hírek arról, hogy a belga kormány kifejezetten sietett az ukrán csatlakozási tárgyalások megkezdésével, nehogy azok átcsússzanak júliusra, amikor a magyar kormány veszi át az EU soros elnökségét.

Charles Michel, az Európai Tanács elnöke csütörtökön bejelentette, hogy a most kezdődött európai uniós csúcstalálkozón az EU-tagállamok vezetőinek lehetőségük lesz további biztonsági megállapodásokat aláírni Ukrajnával, és ezáltal azt az üzenetet küldik az ország népének, hogy az EU addig fogja támogatni Ukrajnát, ameddig csak szükséges.

Kiemelt videóink