A németek kiadtak egy antifát Magyarországnak

belföld
június 28., 14:24

Kiadta a német hatóság a tavaly februári antifasiszta támadássorozat egyik feltételezett elkövetőjét, írja a police.hu. A 23 éves német állampolgárt európai és nemzetközi elfogatóparancs alapján Berlinben fogták el tavaly decemberben. A gyanúsítottat a magyar hatóságok őrizetbe vették, és kezdeményezték a letartóztatását.

photo_camera Forrás: PoliceHungary/YouTube

A magyar rendőrség az osztrák–magyar határról Budapestre vitte a gyanúsítottat, ahol életveszélyt okozó testi sértés bűntett kísérlete és súlyos testi sértés bűntett kísérlete megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki, de megtagadta a vallomástételt.

Tavaly február 9. és 11. között Budapesten történtek a támadások, melyekben kilencen megsérültek, négyen súlyos, öten könnyű sérülést szenvedtek. A támadások a becsület napjának nevezett kitörésnapi megemlékezés idején történtek.

A hatóságok akkor három gyanúsítottat is elfogtak. Köztük volt az azóta ismertté vált olasz nő, akire a tárgyalások kezdetén 11 év börtönt kért az ügyész. Ilaria Salist június közepén, a választások után engedték szabadon, ugyanis az olasz Zöldek És Baloldal Szövetsége párt képviselőjeként bekerült az EP-be. Fogvatartási körülményei miatt kisebb diplomáciai csörte is kialakult Olaszország és Magyarország között.

Kiemelt videóink