A cseh külügyminiszter hasznos idiótának nevezte Orbánt

háború
július 08., 18:21

29-re nőtt az orosz támadás áldozatainak száma Ukrajnában, miután többek közt Kijevet, Krivij Riht és a Donecki területen lévő Pokrovszkot érte rakétatámadás. Egy fővárosi kórházat, az ország rákos gyerekek fő kezelőközpontját közvetlen rakétatalálat ért, sokan a romok alatt rekedtek, több halottat emeltek ki a mentőcsapatok. „Oroszország vaktában lövi ki rakétáit, ezért felelősségre kell vonni emberiség ellen elkövetett bűncselekmény elkövetése miatt” – közölte Volodimir Zelenszkij ukrán elnök.

photo_camera Fotó: State Emergency Service of Ukraine/Anadolu via AFP

Jan Lipavský cseh külügyminiszter arról posztolt az X-en, hogy:

„Miközben a hasznos idióták a Putyinnal való békéről hadoválnak, ő rakétákat küld egy gyermekkórházra. Jelenleg a NATO-csúcstalálkozóra tartok, hogy egy hosszú távú stratégiát szorgalmazzak Oroszország megfékezésére. Nem lehet engedni az agressziónak.”

Nyilvánvalóan elsősorban Orbán Viktort nevezte hasznos idiótának, aki éppen az EU soros elnökségét betöltő Magyarország miniszterelnökeként egy békemisszió címén turnézik Kijevtől Moszkván és Pekingen át Washingtonig.

Helmut Brandstätter osztrák liberális EP-képviselő azzal osztotta meg Orbán békevideóját, hogy: „Egy bohóc vagy! putyin gyerekeket gyilkol, alig egy nappal azután, hogy találkoztál vele. És te a békéről beszélsz???? Nézd meg a képeket a kijevi gyermekkórházról és fogd be!”

Kiemelt videóink