Orbán Viktor a kijevi támadásról: Ahogyan az várható volt, az orosz-ukrán háború kegyetlensége szintet lépett

POLITIKA
július 09., 16:42

„A tegnapi Kijev elleni tragikus és szörnyű támadás igazolta a félelmeinket: ahogyan az várható volt, az orosz-ukrán háború kegyetlensége szintet lépett. Pontosan ezért kezdtünk békemisszióba 9 nappal ezelőtt” - írja Orbán Viktor a Facebookon.

Orbán Viktor „békemisszió” keretében járt Vlagyimir Putyinnál, ami annyira jól sikerült, hogy pár nappal utána Oroszország lebombázott Kijevben egy gyerekkórházat, ahol rákos gyerekeket ápolnak.

„A növekvő háborús szenvedés arra kellene sarkallja a világhatalmakat, hogy feladják a háborúpárti politikát, és helyette egy békepárti politikával elvezessék Oroszországot és Ukrajnát a tűzszünethez és a béketárgyalásokhoz. Csak így előzhetjük meg azt a ma még beláthatatlan mértékű pusztítást, amely előttünk áll a következő hónapokban.”

Azt viszont a miniszterelnök egy szóval sem említi, hogy Oroszország volt ismét az agresszor. Eközben a kormány szócsöve, a békepárti Magyar Nemzet orosz dezinformációra hivatkozva fejtegeti egy cikkben, hogy vajon az ukránok saját magukat bombázták-e le amerikai rakétákkal.

Kiemelt videóink