Még az angolok szerint sem volt büntető Kane esése

sport
július 11., 09:57

Megszokhattuk már, hogy a futball haláláról beszélnek azok az edzők, akiknek csapata egy VAR-ítélet nyomán szenved vereséget. Így volt ezzel Kasper Hjulmand dán szövetségi kapitány a németek elleni nyolcaddöntő után, és immár így van ezzel Ronald Koeman is, akinek csapata szerda éjjel szenvedett vereséget Angliától a foci-Eb elődöntőjében.

Ollie Watkins győztes gólja nem volt vita tárgya, nem úgy az a 11-es, amiből Anglia egyenlített. Harry Kane ellőtte a labdát, és lába találkozott a blokkolni igyekvő holland Denzel Dumfries-ével. A játékvezető, a német Felix Zwayer előbb továbbot intett, majd, miután a fülére szóltak, megnézte a felvételt, és befújta a büntetőt.

A hollandok számára végzetes találkozás
photo_camera A hollandok számára végzetes találkozás Fotó: KIRILL KUDRYAVTSEV/AFP

Koeman szerint a VAR tönkreteszi a futballt, ezért az esetért szerinte nem járt büntető.

Véleményével nincs egyedül, de ami az igazán meglepő: angol tévés szakértők, egykori válogatott játékosok csatlakoztak hozzá. Gary Neville volt védőként mondta, hogy a német bíró szégyenletes döntést hozott.

Az egykori csatár Alan Shearer is hasonló véleményen volt, szerinte Dumfries csak blokkolni akart, ezért nem jár büntető.

Mellesleg eddig sem volt túl felhőtlen a válogatott és a tévés szakértők viszonya. A keret tagjai szerint jobb lenne, ha a csapat játéka miatt fanyalgó szakértők elgondolkodnának azon, hogy annak idején ők milyen eredményeket értek el játékosként a válogatottban. (A kilencvenes évek angol válogatottja egy vb-negyedik helyet és egy Eb-elődöntőt tudott felmutatni, a mostani egy vb-negyedik helyet és két Eb-döntőt. Az egyikből vasárnap még győzelem is lehet.)

Nos, a volt válogatott Neville és Shearer véleménye biztos nem erősíti a köteléket.