Elszerződött Ausztriába a felcsúti akadémia egyik tehetsége, és elcsodálkozott, hogy milyen a profizmus

sport
július 12., 12:39

Júliusban szerződött a 18 éves Kern Martin Felcsútról az osztrák bajnok Sturm Grazhoz. Már az is érdekes, hogy a Bajnokok Ligája főtáblás csapat fantáziát lát a magyar középpályásban, Felcsúton ugyanis mindössze két felnőtt bajnoki lépett pályára, még 2023 februárban, aztán visszaküldték az U19-es és az NB III-as csapathoz.

photo_camera Fotó: Sturm Graz

És az sem érdektelen, hogy mit mesélt az eddigi osztrák tapasztalatairól a magyar utánpótlásparadicsomból kikerülő Kern. A Nemzeti Sportnak nyilatkozva azt mondta a profizmusról:

„Az első perctől kezdve barátságos velem mindenki, a társak segítőkészek és kedvesek. Christian Ilzer vezetőedző napokkal a kiutazásom előtt felhívott, érdeklődött, hogy vagyok, váltottunk néhány szót – lehet, ez a normális, de Magyarországon ez nem volt jellemző. Teljesen más közegbe csöppentem, mint odahaza, sokkal profibb a hozzáállás minden téren.”

Az intenzitásról:

„Elképesztően kemény, intenzív edzéseken veszek részt minden egyes nap. Az első két hétben elfáradtam, máshogy reagált a testem egy-egy tréning után… Nagy hangsúlyt fordítok a megfelelő regenerációra, mert ha nem figyelnék az étkezésre, a folyadékbevitelre, az alvásra, lépni sem bírnék a gyakorlásokat követően. Jobb játékosokkal készülhetek, mint Magyarországon, de nem technikai tudásban, hanem az intenzitásban és a fizikai teljesítményben tapasztaltam nagy különbséget: itt mindenki sprintben közlekedik, legyen szó bármilyen feladatról.”

És a konditermes edzésekről:

„A konditermi edzések úgy vannak felépítve, hogy három és fél hét elteltével érzem magamon a fejlődés jeleit, és még messze a vége.”

Az NB III-ból kiszemelt Kern Martinnal négyéves szerződést kötött a Strum.

Kiemelt videóink