A MÁV vezérigazgató-helyettese szerint a vasúti kocsik nem ezekre a klimatikus viszonyokra készültek

belföld
július 13., 19:33

Már délelőtt írtunk arról, hogy a vonattal utazni próbálók életét a MÁV nem mindennapi – vagyis a magyar vasúton épp hogy mindennapi – kalandokkal színesítette: szünetelő vonatközlekedés, késés, terelés, kimaradó járatok. Az állami vasúttársaság kérte is az utazóközönséget, hogy csak az keljen útra, akinek nagy muszáj, sőt, egy pénteki közleményben azt is javasolták, hogy lehetőleg inkább buszokra szálljunk, mert a Volánbusznál van klíma, a vasúton nincs.

A vasúton kialakult helyzetről Kormányos László, a MÁV-Start vezérigazgató-helyettese az RTL-nek telefonon azt mondta: minden munkatársuk azon van, hogy könnyebbé tegyék az utasok helyzetét ebben a számukra is nagyon nehezen viselhető szituációban. Nem véletlenül kérték azt, hogy aki teheti, halassza el az utazását, vagy üljön buszra, amíg ekkora a hőség. Klíma ugyanis csak a vonatok 40 százalékán van, ahogy Kormányos fogalmazott:

„a vasúti kocsik 40-50 évesek, és a gyártás során nem a mostani klimatikus viszonyokra készültek.”

Kollégánk a múlt hétvégén speciel külön odafigyelt arra, hogy klímás vonattal utazhasson a Balatonra – de ez mégse jött össze, hiába fizetett jóval többet a jegyért, mint a normál jegyár. A kalandjairól itt számolt be.

Kiemelt videóink