Biden kivizsgáltatja a Trump elleni merénylet körülményeit

külföld
július 14., 21:08

Joe Biden amerikai elnök felszólította Amerikát, hogy fogjon össze a Donald Trump volt elnök ellen szombaton elkövetett merényletkísérlet után, írja az AP.

photo_camera Fotó: KEVIN DIETSCH/Getty Images via AFP

Biden elrendelte a támadás előzményeinek gyors biztonsági kivizsgálatát, és arra kérte az embereket, hogy ne próbálják meg kitalálni a merénylő indítékait. Az elnök utasította a titkosszolgálatokat, hogy vizsgálják felül a jövő héten kezdődő republikánus nemzeti gyűlés biztonsági intézkedéseit is.

Elmondása szerint szombat este röviden, de jót beszélgetett Trumppal, és őszintén hálás, hogy a volt elnök jól van, és felépül. Biden szerint Amerikában nincs helye az erőszaknak, és elítélte lövöldözést. Hasonlóan tettek a világ más államfői is.

Az elnök és tanácsadói a merénylet után kénytelen újragondolni – nem problémamentes – kampányát: kampányvideóit leállította, és elhalasztotta hétfői texasi útját. Biden vasárnap este az Ovális Irodából tervez beszédet intézni a nemzethez.

A merénylet után Trump arról posztolt, hogy „ebben a pillanatban fontosabb, mint valaha, hogy összefogjunk, és megmutassuk igazi amerikai jellemünket, hogy erősek és elszántak maradjunk, és ne hagyjuk, hogy a Gonosz győzzön”. A húsz éves merénylőről egyelőre nem sok információ elérhető, azok viszont itt olvashatók.

Kiemelt videóink