Megvan a megoldás a sportfogadások nagy kérdésére

sport
július 15., 15:16

Az Európa-bajnokság negyedik napján jött el a pillanat. A szlovák győzelemmel végződött Belgium-Szlovákia meccs után. Ott kellett volna kiszállni közösen a sportfogadásból a szabályaink szerint mindig a legnagyobb meglepetéseket megjátszó Mr. Csodaleső Balfasznak és a lehető legkisebbet kockáztató, csak a papírformát megjátszó Mr. Tutizós Balfasznak. 10 meccs ment le akkor az Eb-ből, és mindketten pozitívban voltunk. Kezet foghattunk volna, a nyereményünkből megihattunk volna egy sört. Akár többet is, ha boltban vesszük, és nem kézművest.

A meccsenkénti 500-500 forintos tétek után (rendes játékidő, 1,X,2) ekkor így álltunk: Mr. Tutizós plusz 1825 forint. Mr. Csodaleső plusz 775. Vagyis, ha Mr. Tutizós 500 forint helyett a lakását tette volna fel minden meccsre, akkor itt 3,6 lakással tudott volna kiszállni. Mr. Csodaleső pedig pár új szobával.

De volt még hátra 41 meccs.

És rögtön ezután eljött Mr. Csodaleső Waterlooja és Mohácsa, armageddonja és Titanicja. Egy 17 meccses sorozatba kezdett, amiben csak tapsolta el a pénzét. Elment volna nemcsak a pár új szoba, de 17 lakás is.

Ezek voltak azok a meccsek, amikor még nem voltak meg a biztos továbbjutók, így a második fordulóban sok döntetlen és biztonsági játékkal elért győzelem volt.

A harmadik forduló aztán hozta azokat a magyar válogatott számára kellemetlen eredményeket, amelyek kicsit helyrebillentették Csodaleső kasszáját. Ilyen volt a grúzok 8,5-szeres oddsos győzelme a portugálok felett. A harmadik fordulóban 12 meccsből háromszor is az az eredmény jött ki, amire a legkevésbé lehetett számítani. Ez a csodalesők igazi terepe.

És ilyen lehetett volna még az egyenes kiesése szakasz kezdete. A svájciak győzelme kiválóan fizetett az olaszok ellen, miközben az Eb-n addig mutatott játék alapján ez volt a papírforma. A török diadala az osztrákok ellen már kevésbé volt egyértelmű a játék alapján, de Csodaleső jól járt vele.

Az igazi kasza persze a szlovákok győzelme lett volna Anglia ellen, de ezt Bellingham 95. perces ollózása akadályozta meg. És a szlovénektől is kevés volt, hogy csak döntetlenre hozták a portugálok elleni meccset győzelem helyett.

A negyeddöntőkben már csak egyetlen csoda történt, a spanyolok döntetlenje a németek ellen a rendes játékidőben (az oddsok ezek voltak: spanyol győzelem: 2,8, német: 2,9, X: 3,2). Aztán csak bukta a téteket Csodaleső.

Az 51 meccsből összesen 8-nál jött be a legszédületesebb eredmény. A legmagasabb oddsok Eb-s átlaga 6,1 volt, de a legmagasabb oddsok nem jöttek be.

Ezek lettek volna:

  • grúz győzelem a spanyolok ellen a nyolcaddöntőben: 17
  • lengyelek diadal a franciák ellen a csoportkörben: 14,5
  • a nyitómeccsen a skót meglepik a házigazda németeket: 12,5
  • portugál vereség a szlovének ellen a nyolcaddöntőben: 10,5

Ehhez képest a legnagyobb bejött odds a szlovákok győzelme volt a belgák ellen a csoportkörben, hétszeres pénzért.

Csodaleső remekül elsülő fogadásainak az átlaga csak 4,8 odds volt. Mindjárt mondjuk, hogy ez milyen katasztrófához vezetett.

Tutizósnál jobb a helyzet. Bár a papírforma, lévén papírforma, rosszul fizet, az Eb-átlag 1,91 volt. Vagyis csak akkor lehet pluszban Tutizós, ha a meccsek több mint felénél a legvártabb eredmény születik. Tutizósnak szerencséje volt. 51 meccsől 27-nél az történt, amire számítani lehetett.

Így aztán pozitívban zárt.

51-szer 500 forint, vagyis 25 500 forint több mint egy hónapon át tartó megmozgatása után kereken 244 forinttal. Ami a gondosan megmozgatott összegnek nincs 1 százaléka sem.

Másként nézve: ha minden meccset 2 048 180 forinttal játszik meg, akkor milliomos lehetett volna az Eb végére.

Megint másként: ha feltett volna egy 100 négyzetméteres lakást, akkor 100,1 négyzetméteressel szállhatott volna ki. Nagyobb tétben játszóknak: ha Tutizós 25 500 lakást tett volna fel, akkor 244 plusz lakással zárt volna.

Csodaleső esetében ez azért jelentősen rosszabbul nézett volna ki.

Ő ugyanis 25 500 forint megmozgatása után -7150 forinttal zárt. Ami elég vastag bukó, a tétek 28 százalékát égette el. A 100 négyzetméteres lakásából maradt volna 72 négyzetméter.

Persze ha nincs Bellingham ollózása, akkor már csak -2275 forintban lett volna Csodaleső, ami csak nagyjából tizede a megjátszott összegnek. És ha még egy meglepetés bejön, bármelyik meccsen, akár csak egy döntetlen a cseh-török csoportmeccsen – a ritka esetek egyike, amikor X fizette volna a legnagyobb nyereményt –, akkor csak pár száz forintos mínuszban zárt volna. Igaz, ebben az esetben magával rántja Tutizóst is a veszteségbe.

link Forrás

Tutizós az első 30 meccsen végig nyerőben volt, aztán jött egy mélyrepülés, a legnagyobb bukója -2 660 forint volt, és csak az utolsó pillanatban jött vissza pluszba.

Csodaleső mindössze két meccs után volt pluszban (az egy napon tartott román-ukrán és a belga-szlovák hozta egyenesbe). A legrosszabb egyenleg -9 025 forint volt, amit a grúz-portugál szépített valamennyire, de ez tényleg csak egy rövid ideig tartó veszteségminimalizálás volt.

Kiemelt videóink