link Forrás

Így száguldott végig Budapesten IShowSpeed

video
július 17., 07:24

A 444 szerkesztőségében számítottunk rá, hogy előbb-utóbb Magyarországon is felbukkan az őrült hangulatú élő közvetítéseiről híres, óriási tinédzser-tömegeket megmozgató amerikai videós, IShowSpeed. A streamer éppen európai körúton van, nemrég még az albán miniszterelnök irodájában kosarazott, de járt Bukarestben és Prágában is, tegnap délelőtt pedig Bécsben tesztelte a Práter vidámparkot, a császármorzsát és döner kebabot.

photo_camera Speed minden országban a helyi válogatott mezét viseli
Fotó: Kristóf Balázs/444

Ezek a 2-3 órás élő videók abból állnak, hogy Speed váratlanul megjelenik néhány turisztikailag érdekes helyen, majd próbál interakcióba lépni a helyiekkel. Viszont a rajongók, többségében tizenéves fiatalok percek alatt százával rohamozzák meg egy közös képért imádkozva, ezért a nagy tömegjelenetekbe torkolló események hamar zsúfolt és veszélyes helyzeteket szülnek. Ilyenkor Speed fél tucat biztonsági ember gyűrűjében gyorsan irányt vált, próbál bepattanni a járó motorral váró kisbuszba, hogy a követőket valamennyire lerázva, új helyszínen kezdhesse újra a tartalomgyártást.

Ez történt kedd este a budapesti élőjében is, ahol először a Széna téren tűnt fel, de amint bement a plázába vásárolgatni, gyorsan sok száz tini vette körbe, így előbb-utóbb dobbantania kellett. Itt érte őt utol a 444 is, amint a testőrei tizenéveseket lökdösve törték neki az utat a bevásárlóközpont folyosóin, hogy aztán a mozgólépcsőn lesietve elhajthassanak a következő úti célokra, a budai várba, a Bazilikához és egy Duna-parti magyaros étteremhez.

photo_camera Rajongók a mozgólépcsőn
Fotó: Kristóf Balázs/444
photo_camera Rajongók egy frissen dedikált lépővel
Fotó: Kristóf Balázs/444

Ha kíváncsi vagy, milyen kalandokba keveredett a magyar fővárosban az amerikai youtuber, miután dobott egy hátra szaltót a gulyáslevestől, ebben a cikkünkben foglaltuk össze.

Ha pedig a jelenetek láttán déjà vu-d van, az nem véletlen, hiszen néhány hónapja magyar tiktokerek szórtak szét kétmillió forintot ezresekben egy marketingfogás kedvéért, hasonló tömeghisztériát okozva.

Címlapkép: Kristóf Balázs/444

Kiemelt videóink