A karateszövetség örökre eltiltotta az oktatástól a kisgyereket felrúgó karateedzőt

bűnügy
július 19., 21:20

Véglegesen eltiltották mindennemű karate oktatási tevékenységtől a jászberényi karateedzőt, aki egy szolnoki kalandparkban felrúgott egy 8 éves gyereket.

photo_camera Forrás: Szolnoki Városüzemeltetési Kft./Facebook

„A Magyar Karate Szakszövetség Elnöksége elhatárolódik a vállalhatatlan, a karate szellemiségéhez, tanításához, erkölcsi mércéjéhez méltatlan gyermekbántalmazási esettől, és minden hasonló esetben, a rendelkezésre álló eszközök teljes szigorával fellép az ilyen, és ehhez hasonló esetek teljes visszaszorítása érdekében” – írta a szövetség pénteki közleményében.

Az edző egyesületét, a Yakuzák Sportegyesületet kizárták a szervezetből, és tábort sem szervezhetnek többé. A férfit megfosztották Magyarországon a dan fokozat (fekete öv) viselésétől, továbbá örökre eltiltotta a karate mester cím használatától.

A Szolnoki Városüzemeltetési Kft. tette közzé a videót, amin látható, ahogy az általuk üzemeltetett kalandparkban egy férfi a futópályára vonszol egy alsó tagozatosnak tűnő kisfiút, majd ott egy lábsöpréssel úgy felrúgja, hogy a gyerek elemelkedik a földtől, majd a fejére esik. A fiú anyukája azt mondta, az internetre kikerült felvételről tudta meg, hogy mi történt. A rendőrség garázdaság miatt indított eljárást.

Az edző lemondott a pozícióiról és bocsánatot kért, azt írta, mindent megtesz, hogy az igazságszolgáltatás munkáját támogassa és csak remélni tudja, hogy nem okozott lelki sérülést a kisfiúnak. Nem sokkal később mégis törölte az erről szóló írásokat.

Kiemelt videóink