MTÜ: Soha ennyien nem nyaraltak Magyarországon, mint idén

turizmus
július 25., 12:50

Az év első kétszáz napjában a turisták száma közel 12 százalékkal, a vendégéjszakáké pedig közel 8 százalékkal több volt, mint tavaly – közölte a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) az MTI-vel csütörtökön.

link Forrás

A Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ (NTAK) adatai szerint január elejétől a nyár közepéig több mint 8,8 millió vendég érkezett a magyarországi szálláshelyekre, ahol 21,3 millió vendégéjszakát töltöttek. Az iskolai szünet kezdete óta eltelt egy hónap is erősebb turisztikai eredményeket hozott az előző évinél: a szálláshelyek forgalma megközelítette a 6 millió vendégéjszakát, mintegy 7 százalékkal meghaladta az egy évvel ezelőtti értéket, míg a nemzetközi forgalom 11 százalékkal növekedett.

Idén július 18-ig már csaknem 19 százalékkal több külföldi vendég érkezett Magyarországra, és a belföldi vendégek közül is 6 százalékkal többen pihentek otthonuktól távol. A vendégéjszakák aránya kiegyenlített volt, a nemzetközi vendégek 10,7 millió, míg a hazaiak 10,6 millió vendégéjszakát töltöttek a magyar szálláshelyeken.

A tájékoztató szerint a szálláshelyi forgalom 37 százalékával a főváros részesedett. Míg Budapesten 86 százalék volt a nemzetközi vendégforgalom aránya, a fővároson kívül eltöltött vendégéjszakák közel 70 százalékát hazai turisták töltötték a szálláshelyeken.

Megérte tehát a több milliárd forintba kerülő budapestes imázsfilm, amit akkor forgattak, amikor május végén pár napra A-listás tartalomgyártók lepték el Budapestet, hogy Orbán Ráhel meghívására részt vegyenek egy influenszertripen a mi pénzünkből. Az imázsfilm látványvilága émelyítően túlfilterezett, tartalmilag pedig arról szól, hogy Budapestre érkezik egy rakás zseniális fiatal színész, hogy előadják a tökéletes paródiát a semmi iránt sem érdeklődő, öntelt, üres tekintetű, a feneküket is szponzorlogós Louis Vuitton-vécépapírral törlő, az arcukon bőr helyett bjutifiltert viselő luxusinfluencerekről. A norvég Oslo városáról készült film alkotói másik utat választottak.

Kiemelt videóink