Kimaradt az utolsó perces magyar hetes, így döntetlen lett a Magyarország-Angola női kézilabdameccs

sport
július 30., 17:31

A női kézilabda-válogatott harmadik csoportmeccsét játszotta Angola ellen. A franciák elleni vereség és a brazilok elleni fontos győzelem után 2 ponttal állt a magyar csapat, akárcsak Angola. Mivel a hatfős csoportból négyen jutnak tovább az egyenes kieséses szakaszba, az esetleges győzelemmel nagy lépést tehetett volna a magyar válogatott a negyeddöntő felé.

A meccset sokkal jobban kezdte a magyar csapat, 8 perc játék után már 5-2-re vezetett. A játék képe elég hullámzó volt, a legtöbb gól lerohanásból született. Az angolaiak sokat hibáztak, Magyarország el is húzott 12-7-re.

Az első félidő második felére viszont érezhetően megtorpant a magyar csapat, percekig nem is tudott gólt lőni. Angola kihasználta a rövidzárlatot, kiegyenlített, majd az utolsó percekben megszerezte a vezetést is. Félidőben 16-15 volt az állás Angolának.

photo_camera Fotó: ARIS MESSINIS/AFP

A második félidő első gólját az angolaiak lőtték, két találattal is vezettek, azonban a csereként beálló magyar kapus fontos hetest hárított, így rövid időre ki tudott egyenlíteni Magyarország.

Angola a második félidő középső részében végig vezetett, egy vagy két góllal. A magyar csapat az 50. percben tudott újra kiegyenlíteni, 28-28 volt az állás. Innentől drámai végjáték következett, a magyar csapat az 58. percben 31-30-al át is vette a vezetést.

Ekkor emberelőnyben volt a magyar csapat, de nem sokkal később kiállítás miatt emberhátrányba került. Az utolsó percben hetest kapott Magyarország, amit azonban kivédett az angolai kapus. Az utolsó pillanatban még kapott egy időntúli szabaddobást is a magyar csapat, a lövést azonban blokkolták az angolaiak. Így 31-31 lett a meccs vége.

A magyar csapat legeredményesebb játékosa a 9 gólt szerző Klujber Katrin volt.

Magyarország 3 mérkőzés után 3 ponttal áll a csoportban. Még két meccs van hátra, az egyik Spanyolország, a másik Hollandia ellen. A továbbjutáshoz az első négy közé kell bekerülni.

Kiemelt videóink