Háromgólos vereséget szenvedett Dániától a férfi kézilabda-válogatott az olimpián

sport
augusztus 02., 10:34

A címvédő és Európa-bajnok házigazda franciákat kell legyőznie a férfi kézilabda-válogatottnak az olimpián a továbbjutáshoz, miután pénteken a világbajnok Dánia ellen háromgólos vereséget szenvedett a csapat. Kérdés volt, hogy az előző, norvégok elleni drámai meccs után össze tudja-e szedni magát a csapat.

Azon a találkozón nagyon jól játszott a válogatott, szinte végig kézben tartotta a meccset, egy utolsó másodperces góllal azonban mégis kikapott.

photo_camera Ancsin Gábor Fotó: Illyés Tibor/MTI/MTVA

A dánok ellen három helyen is változtatott Chema Rodriguez szövetségi kapitány, Palasics Kristóf, Imre Bence és Szita Zoltán helyett Mikler Roland, Hanusz Egon és Rosta Miklós került be a 14 fős keretbe.

Igaz Ancsin Gábor góljával mi szereztük meg a vezetést, az átlövő úgy futott vissza, hogy akadályozta a dánok középkezdését, ezért rögtön ki is állították két percre. Az első 10 perc felét emberhátrányban játszottuk, még Chema Rodriguez reklamálása miatt is kiállítottak egy magyar mezőnyjátékost. Sok volt a technikai hiba, ezekből a dánok villámgyorsan megindultak, 7-3-ra vezettek.

A második 10 perc sokkal jobban sikerült, az olimpián először játszó 39 éves Mikler Roland védéseinek, Fazekas Gergő és Bánhidi Bence játékának köszönhetően 8-4-ről gyorsan feljöttünk 8-7-re, sőt, a 22. percben át is vettük a vezetést.

A félidő végén a csoportban eddig hibátlan dánok visszavették a vezetést, Rasmus Lauge utolsó másodperces üres kapus góljának köszönhetően.

photo_camera Fotó: Illyés Tibor/MTI/MTVA

A második félidő is sok hibával kezdődött, egy dán kiállítás után pillanatra úgy tűnt, hogy ki tudunk egyenlíteni, emberelőnyben, lehozott kapussal támadtunk 1 gólos hátránynál. A labdát azonban eladtuk, a dánok üres kapus gólt szereztek. Ezután a dánok megléptek, a 40. percben 20-17 volt az állás. Mikler nagyon jól védett, de elől sokat hibáztunk, a dánok pedig könyörtelenül kihasználták ezeket, így a végeredmény 28-25 lett.

A sorsdöntő, Franciaország elleni mérkőzést vasárnap 16 órától rendezik.

Kiemelt videóink